La projecció de València amb la gala dels Goya va superar els 53 milions d'euros

Sandra Gómez dóna la benvinguda a les directores i directors que participen en la primera edició del Campus de Cinema, que se celebra fins al 17 de juliol

Guardar

Catifa roja dels Goya 2022
Catifa roja dels Goya 2022

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat que la celebració de 36 edició dels Premis Goya "va marcar l'inici de la recuperació emocional de la societat valenciana i espanyola" i a més va ser "un revulsiu per a impulsar la imatge de València dins i fora d'Espanya". Gómez ha destacat que l'informe sobre la valoració econòmica del retorn d'inversió de les notícies sobre l'elecció de la ciutat de València com a seu de la gala dels Goya 2022, entre els dia 7 de juny de 2021 al 2 de març de 2022 en els mitjans de comunicació va superar els 53,6 milions d'euros. Per això, ha destacat "l'impacte dels premis en la promoció turística de la ciutat" i ha afirmat que "gràcies al Goya Internacional, València es va projectar de manera global".

L'impacte es xifra exactament en 53.651.068 euros d'acord amb l'informe, el qual assenyala a més que la presència de la ciutat de València en els mitjans amb motiu dels Premis Goya va aconseguir les 11.645 aparicions. El major volum de notícies es va registrar en la premsa digital, amb 9.065 impactes. Per part seua, en la premsa escrita, el resultat ha sigut de 1.906 aparicions de la ciutat, 433 en radi i 241 en televisió. De manera desglossada, l'impacte econòmic d'aquestes aparicions de la ciutat, en terminis de publicitat i projecció, arribaria a un valor d'11.249.597 euros en premsa escrita; 6.169.727 euros, en ràdio; 4.749.009 euros, en televisió; i 31.482.736 euros en mitjans digitals.

Sandra Gómez donat a conéixer aquestes dades amb motiu del pròxim inici de la primera edició del Campus d'Estiu Acadèmia de Cinema, que organitza la regidoria de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament amb l'Acadèmia Espanyola de Cinema i la plataforma audiovisual Netflix. La iniciativa està dirigida a joves directors i directores, que treballaran en la inclusió de la diversitat. Entre els huit projectes seleccionats per a prendre part en aquesta primera edició hi ha dos projectes valencians: L'aguait, de Marc Ortiz Paredes, i Karen i Julia, de José Ignacio Sánchez Arrieta.

"Este projecte ens permetrà continuar mostrant la diversitat de l'Espanya policèntrica i polifònica des d'una mirada valenciana; i, alhora, donarem continuïtat al treball iniciat en 2015 per a convertir València en escenari de cinema i donar visibilitat a la indústria audiovisual valenciana", ha explicat la vicealcaldessa i regidora, que ha afegit que el Campus d'Estiu és "el resultat del treball realitzat amb l'Acadèmia de Cinema perquè València albergara la 36 edició dels Premis Goya".

"Volíem que la celebració d'aquesta gala no fora una cosa anecdòtica, i amb l'organització d'aquest Campus ho hem aconseguit", ha assegurat Gómez, que ha remarcat que la convocatòria tindrà "un impacte molt positiu en el sector audiovisual". La vicealcaldessa i regidora ha afirmat que el Campus, que es desenvoluparà fins al pròxim 17 de juliol, reunirà durant dos setmanes els directores i directors dels projectes seleccionats en la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, les aules i les dependències de la qual albergaran les activitats d'aquesta primera edició del Campus d'Estiu. "Les universitats són peça clau en aquest projecte per a ajudar-nos a donar continuïtat al treball que estem fent amb l'objectiu de donar visibilitat al sector audiovisual valencià i, sobretot, potenciar-lo", ha conclòs Sandra Gómez.

Arxivat a:

Destacats