Pirotècnia i representació de miracles a València per a celebrar Sant Vicent Ferrer

Esta és la programació completa de la festivitat de Sant Vicent Ferrer a València 2024

Guardar

Imatge d'una mascletà nocturna en Valencia / Foto: Junta Central Fallera
Imatge d'una mascletà nocturna en Valencia / Foto: Junta Central Fallera

València es prepara per a celebrar la festivitat de Sant Vicent Ferrer 2024. Així, del 6 al 8 d'abril, la ciutat s'inundarà d'actes tan tradicionals com la representació dels miracles de Sant Vicent Ferrer; la solemne processó; o el tret d'un espectacle pirotècnic tradicional. Esta és la programació de Sant Vicent Ferrer a València 2024.

Els actes centrals començaran el dissabte, dia 6 d'abril, amb la representació del miracle que haja obtingut el primer premi en el Concurs de Miracles – que se celebrarà del 2 al 4 d'abril, a les 15.30 hores en la Delegació Territorial de l'O.N.C.E. de València –. Este acte començarà a les 11.00 hores en la plaça de la Verge.

El diumenge, dia 7 d'abril, a les 21.00 hores, la pólvora arribarà de la mà del tret d'un Castell de Pals en la plaça de la Reina de València. Es tracta d'un tret tradicional (també coneguts com a Focs artificials a l'antiga) que, després de les Falles, tornarà a inundar de color el cel de València.

Sens dubte, es tracta d'un espectacle pirotècnic que sempre té molt bon acolliment per part del públic, ja que és un tret diferent, que recupera els efectes tradicionals dels focs artificials, i que a més tindrà lloc en un enclavament històric com és la plaça de la Reina de València.

Horario y ubicación de la mascletà nocturna hoy en Valencia: l’Albà de las Fallas 2024
Horario y ubicación de la mascletà nocturna hoy en Valencia: l’Albà de las Fallas 2024

Ja el dilluns, dia 8 d'abril, València viurà el dia gran de la festivitat de Sant Vicent Ferrer. Els actes arrancaran a les 10.00 hores amb la solemne pontifical en la Catedral; mentre que a les 12.00 hores començarà la processó cívica d'Ofrena de Flores a Sant Vicent Ferrer que partirà des de l'Ajuntament de València fins a la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer. En finalitzar, la pirotècnia Vulcano dispararà una mascletà en la plaça Tetuan (entre les 14.00 i 14.30 hores).

Els actes continuaran eixe mateix dilluns a la vesprada amb la representació dels miracles de Sant Vicent Ferrer. Cada associació publicarà el programa amb l'horari.

Finalment, a les 19.00 hores tindrà lloc la solemne processó general des de la Seu i pel recorregut de costum. Participaran Festa dels Chiquets del Carrer de Sant Vicent, Altar de l'Oliveral, Altar del Mercat de Colón, Altar del Mocadoret, Altar del Pilar, Confraria de Llíria, Altar de Russafa, Altar L'Àngel Custodi, Associació de la Pila Batismal, Confraria Sant Vicent Ferrer de la Canyada, Altar de L'Eliana, Altar del Tossal, Altar del Mercat, Altar de la Platja, Associació de Dames de Sant Vicent Ferrer, Altar del Carme, Altar del Mar, Colege Imperial de Chiquets Òrfens de Sant Vicent Ferrer, Honorables Clavariesses d'anys anteriors, Honorable Clavariessa 2024 i Junta Directiva Junta Central Vicentina.

Destacats