Esta és la programació infantil i familiar de la Gran Fira de València 2024

El Parc Central de València serà l'epicentre de les activitats dirigides al públic infantil i juvenil dins de la Gran Fira

Guardar

Activitats infantils de Menuda Fira / Foto: Gran Fira de València
Activitats infantils de Menuda Fira / Foto: Gran Fira de València

Per primera vegada, la Regidoria de Joventut, Família i Infància formarà part activa de la Gran Fira de València, oferint una sèrie d'activitats especialment dissenyades per al públic infantil i juvenil. Esta iniciativa es desenvoluparà al Parc Central de la capital del Túria durant els dies 12, 13 i 14 de juliol, i oferirà una àmplia gamma de jocs, tallers i espectacles que prometen entreteniment i aprenentatge per als més xicotets i les seues famílies.

El Parc Central, situat en el barri de Russafa, es convertirà així en l'epicentre de la diversió durant estos tres dies, amb una programació que busca involucrar tant als xiquets com als joves en activitats culturals i recreatives.

Programa d'activitats

La programació començarà el divendres 12 de juliol a partir de les 19 hores. Les famílies podran gaudir de contacontes per a totes les edats i 'cantajuegos' que animaran la vesprada. A més, es duran a terme tallers de xocolate, grafiti i platges netes, destinats a ensenyar als més xicotets la importància de la cura del medi ambient i el reciclatge.

El dissabte 13 de juliol, també des de les 19 hores, el DJ infantil Cuquerella amenitzarà la vesprada amb la seua música, creant un espai ideal perquè pares i fills gaudisquen junts. Entre les activitats destacades del dia, el Mag Maili sorprendrà xicotets i majors amb els seus trucs, mentre que es repetiran els tallers de grafiti i se sumarà un taller de percussió hip-hop amb instruments reutilitzables, fomentant la creativitat i la consciència ambiental entre els joves.

El diumenge 14 de juliol, el DJ Cuquerella tornarà a posar la banda sonora a la vesprada des de les 19 hores. Les famílies podran participar en un taller de pintura de tote bags i un taller de 'memory'. A més, hi haurà jocs tradicionals valencians i un taller de carreres de cavalls 'Jaume I', tancant el cap de setmana amb activitats que combinen diversió i tradició cultural.

Oci i entreteniment per a tota la família

La delegada de Joventut, Família i Infància, Mónica Gil, ha subratllat la rellevància d'esta participació: "Ens sumem a la programació de la Gran Fira de València per a oferir propostes d'oci i entreteniment per a tots els membres de la família. Hem preparat una programació variada que inclou activitats lúdiques, educatives i artístiques." A més, Gil ha destacat que es comptarà amb la presència de monitors especialitzats per a garantir la diversió i la seguretat de tots els participants.

La iniciativa d'incloure activitats destinades a la joventut i infància dins de la Gran Fira de València té com a objectiu promoure la participació dels més xicotets en esdeveniments culturals i recreatius. Mónica Gil considera que "amb esta iniciativa pionera, busquem fomentar el desenvolupament integral i el benestar emocional dels xiquets i joves". La Regidoria de Joventut, Família i Infància convida a totes les famílies a acudir al Parc Central i gaudir junts d'un cap de setmana ple de diversió i activitats per a totes i tots.

La participació de monitors especialitzats assegura que totes les activitats es desenvolupen en un ambient segur i controlat, permetent als pares i mares relaxar-se i gaudir de l'esdeveniment al costat dels seus fills i filles. Esta programació especial de la Gran Fira de València representa un pas avant en la inclusió de propostes que beneficien a tots els membres de la família, fent d'este esdeveniment un espai inclusiu i enriquidor per a la ciutadania.

Destacats