El procés d'admissió a l'escola infantil de València Clara Campoamor començarà a partir del 5 setembre

Maite Ibáñez anuncia que les famílies podran sol·licitar plaça a partir del 5 de setembre i que l'escola infantil ja està preparada per a començar a funcionar d'ací a unes setmanes

Guardar

Escola Infantil Clara Campoamor de València
Escola Infantil Clara Campoamor de València

La nova Escola Infantil Municipal Diputada Clara Campoamor ja està preparada per a començar a funcionar aquest nou curs escolar. El termini de presentació de sol·licituds d'admissió s'obrirà pròximament, del 5 al 9 de setembre. I una vegada finalitzat tot el procés d'admissió, el centre començarà el curs.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha anunciat que la nova escola infantil "ja està preparada per a començar a funcionar aquest nou curs escolar". Durant els últims mesos "hem estat preparant el projecte educatiu, l'adquisició de mobiliari escolar i equipament per a aules, despatxos i sales, i realitzant tots els tràmits per a la seua posada en funcionament". Així doncs, "d'aquí a poc temps començarem el procés d'admissió, i el 2 de setembre procedirem a la publicació de les places oferides i de les bases de baremació, sent el termini de presentació de sol·licituds d'admissió del 5 al 9 de setembre".

Una vegada presentades les sol·licituds de les famílies, el procés d'admissió requereix diferents passos, com són la baremació de les sol·licituds, la publicació de les llistes provisionals i definitives d'admesos/as i no admesos/as o el termini de formalització de matrícula. Després de finalitzar aquest procés, el curs començarà previsiblement el dilluns 26 de setembre. Tota la informació estarà disponible en la pàgina web de la regidoria d'Educació: https://educacio-valencia.es

Maite Ibáñez ha destacat que amb l'obertura de la nova escola "des de l'Ajuntament augmentem l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil, amb l'objectiu de garantir la universalitat de l'escolarització de 0 a 3 anys i facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral". En aquest sentit, amb l'obertura de la nova escola infantil, situada entre el carrer Clara Campoamor i l'avinguda Alfahauir, "avancem en l'establiment d'una xarxa pública d'escoles infantils, ja que aquesta modalitat fa assequible econòmicament aquest servei municipal a les famílies".

Ibáñez ha destacat que, juntament amb l'augment de la dotació econòmica del xec escolar, aquesta és "la principal aposta d'aquest equip de govern per recolzar a les famílies, per facilitar a les mares i pares a prosseguir amb el seu projecte vital, en una etapa en la qual les cures dels fills i filles ocupen una gran part del temps". A més, "l'escolarització primerenca al sistema educatiu genera beneficis integrals per als menors, ja que ajuda a millorar el desenvolupament físic, afectiu i social, i facilita l'adquisició dels primers hàbits i d'aprenentatges posteriors". "Aquests primers anys constitueixen un moment bàsic per a potenciar el desenvolupament global dels xiquets i les xiquetes i enriquir les seues experiències inicials, en el moment en el qual solen fixar la comunicació verbal, així com la construcció del pensament".

Destacats