Primera reunió "satisfactòria" de La Nau II: "el 15 de juny Joan Ribó serà l'alcalde amb els vots del PSPV"

Sandra Gómez i el candidat de Compromís han assenyalat l’inici del programa conjunt en un procés “igual” que al de 2015

Guardar

Reunión Ribó Gómez-3
Reunión Ribó Gómez-3

Han arribat 10 minuts tard. Suficient perquè a l'expectació mediàtica se sumaren ciutadans i turistes atrets pel núvol de periodistes i fotògrafs. L'alcalde en funcions per Compromís, Joan Ribó, i la candidata socialista, Sandra Gómez, s'han reunit hui en el Teatre Filmoteca Rialto, a uns metres de l'Ajuntament de València, per a iniciar les negociacions del nou govern progressista: "Hui comencem, formalment, a treballar el programa polític", ha assenyalat Ribó.

Els dos candidats s'han situat a la porta del teatre i, després de posar i donar-se una salutació quasi 'protocol·lària' en aquestes trobades polítiques, han passat a la cafeteria del centre. Un lloc on ja els esperaven les dues comissions dels seus respectius partits, per a començar a decidir "el què". "Ara ha arribat el moment d'acordar el programa de govern, abans d'acordar estructura. El primer és que hi haja un acord programàtic sobre els eixos, objectius i prioritats que ens marcarem conjuntament", ha explicat Gómez mitja hora després d'entrar: a l'interior, les dues comissions han continuat el treball fins a les 13h.

Per a Ribó, la qual cosa han anunciat hui era una cosa totalment previsible", una cosa "que s'ha dit durant la campanya", i és que "Compromís farà tot el possible per fer un govern de coalició, de progrés", com assegura creu que demana "la immensa majoria". Gómez ho ha subratllat amb una primera mostra d'aqueixa confiança: "Volem reafirmar el compromís amb Joan Ribó, per al pròxim 15 de juny, que serà l'Alcalde de la ciutat de València amb lloa vots del Partit Socialista".

A les preguntes sobre possible repartiment de regidories o una vicealcaldía ocupada per Gómez, tots dos han reiterat que "no és el moment de parlar el qui", sinó "el què". De fet, sobre les negociacions en marxa, Ribó ha assenyalat que "no és previsible" que puguen tancar el "quin, com i qui" abans del 15, per la qual cosa després de la investidura es continuarà negociant "com es va fer la legislatura passada".

Gómez ha reiterat la importància de generar un acord programàtic amb "les prioritats" que es marcaran "conjuntament", alguna cosa que definirà "els següents quatre anys" de govern. Ribó ha recordat, sobre el procés iniciat, que és "exactament el mateix" que en 2015: "Parlem els punts i es va signar l'acord de La Nau amb 35 punts. Ara farem una cosa semblant, a partir del programa del PSPV i de Compromís".

Després de preguntar per si el pacte de La Nau passarà a dir-se el de Teatre Rialto, Ribó ha somrigut: "El bateig encara no el tenim previst... Ara estem donant forma al xiquet, després el batejarem". "El nostre fill predilecte", ha bromejat Gómez.

Destacats