Primera edició de la convocatòria de beques "València Coopera"

es beques formen part d'un programa de mobilitat internacional

Guardar

Tamorlan
Tamorlan

La Junta de Govern Local ha aprovat la primera edició de la convocatòria de beques "València Coopera", un programa de mobilitat internacional finançat per l'Ajuntament de València i destinat a l'alumnat de la Universitat Politècnica de València per a la realització de pràctiques, treballs de final de grau i tesines de màster, a través de la seua participació en programes i projectes de cooperació al desenvolupament en països d'Àfrica i Llatinoamèrica.

Aquest programa es realitza en col·laboració amb Universitats, ONGD, Organismes Internacionals, entitats socials i altres actors del sistema internacional de cooperació al desenvolupament. Les beques "València Coopera" estableixen un marc de col·laboració entre l'Ajuntament i la Universitat Politècnica en un camp, la cooperació internacional, que requereix aliances entre els diferents actors implicats.

En aquest cas, eixe vincle també es fa extensiu a les entitats les finalitats de les quals són el desenvolupament i la cooperació internacional, possibilitant que l'alumnat que opte a aquestes beques puga posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seua formació acadèmica en projectes de cooperació que impulsen aquestes entitats a tercers països.

"Ens sembla que les estades en països del sud que financen aquestes beques són una estupenda forma de sensibilització sobre la cooperació internacional i el paper que juguen dels diferents actors en aquests processos", ha manifestat la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana, qui ha ressaltat que "l'efecte multiplicador que el mateix alumnat desenvolupa permet també visibilitzar el treball que es fa des de les administracions, i en aquest cas de l'Ajuntament de València".

La quantia total de l'aportació de l'Ajuntament al programa "València Coopera" és de 24.806 euros. Les beques cobriran despeses de viatge, allotjament, manutenció i cobertura d'assegurances mèdiques durant l'estada dels estudiants a tercers països. La convocatòria tindrà un caràcter anual.

Arxivat a:

Destacats