Preciós Plàstic, una iniciativa singular de reciclatge a Benimaclet

La finalitat d’aquest projecte és que tots els ciutadans coneguen què poden fabricar amb el plàstic reciclat

Guardar

benimaclet
benimaclet

Logo Preciós Plàstic Logo Preciós Plàstic

Benimaclet torna a acollir unes de les propostes més innovadores que, a més, promourà el reciclatge entre la ciutadania. Aquesta iniciativa, que ha rebut el nom de 'Preciós Plàstic', va començar a desenvolupar-se el passat mes de desembre i, amb la col·laboració de diferents empreses i particulars, prompte es traslladarà als carrers, instituts i associacions.

Aquesta acció mediambiental, coordinada per Miquel Cañada, consisteix en la fabricació de quatre màquines, que reciclaran residus plàstics per a transformar-los en materials i objectes, que puguen utilitzar-se de nou.

Aquest projecte, que es va desenvolupar a Holanda, ja s'està duent a terme en altres punts d'Espanya. I és que l'objectiu principal és estendre aquesta iniciativa a totes les ciutats per a promoure el reciclatge del plàstic. Per aquest motiu, tot aquell que estiga interessat pot accedir als plànols per a muntar les maquines per a tirar avant 'Preciós Plàstic'.

Aquest projecte està orientat al fet que tots els veïns puguen formar part d'ell, així com utilitzar les màquines de reciclat. D'aquesta manera, es realitzaran diferents tallers, amb l'objectiu d'ensenyar als ciutadans què poden fabricar amb les màquines, i com s'usa la trituradora de residus plàstics. El més important d'aquesta iniciativa és que tots poden aportar el seu granit de sorna en la conscienciació del reciclatge.

Preciós Plàstic

L'equip de voluntaris de Preciós Plàstic, que es reuneix en el 'Laboratorio de Fabricación' de Benimaclet per a desenvolupar aquest projecte, s'han centrat en el plàstic per a intentar ajudar de forma local un problema mediambiental mundial.

Amb aquesta iniciativa, es pretén provocar un gran impacte social, en el qual el barri i la ciutat de València s'involucren i, entre tots, generar una consciència sostenible tant amb el consum, com amb el reciclatge del plàstic.

Arxivat a:

Destacats