El PP presenta un pla per a frenar l'augment dels delictes un 46,2 % a València

Guardar

Agents de la Policia Local de València amb jupetins antibales
Agents de la Policia Local de València amb jupetins antibales

El PP presentarà al ple una moció al ple d'aquest mes per a reclamar al Govern de Ribó i PSOE un pla per a atallar l'escaldada de delinqüència que viu la ciutat de València. Són fets objectius que els delictes s'han disparat a la ciutat segons les dades del Ministeri de l'Interior que el xifra en un augment en el primer trimestre de 2022 del 46,2%.

La portaveu del PP El Grup Municipal Popular ha alertat que la delinqüència "segueix desbocada a la ciutat de València davant la passivitat del Govern de Ribó i PSOE que segueix sense incrementar la plantilla de Policia Local ni posar en marxa plans per a revertir la situació". Les dades donades a conéixer pel Ministeri de l'Interior del primer trimestre de 2022 (gener a març) confirmen la situació que viu la ciutat en la majoria dels seus barris. Els delictes s'han disparat un 46,2% passant de 10.449 delictes comesos en el mateix període de 2021 als 15.280 delictes d'aquest període en 2022.

"L'alcalde Ribó i els seus socis del PSOE segueixen sense prendre mesures, mentre la delinqüència segueix sense fre a la ciutat de València: pugen els delictes un 46,2% en els primers tres mesos de 2022 respecte a 2021", va explicar hui la portaveu del Grup Popular, María José Catalá, qui afig que "la delinqüència creix més que en la resta d'Espanya, quasi el doble i molt per damunt de la mitjana en la Comunitat Valenciana".

Catalá ha assegurat que al Govern de Ribó i PSOE "se li ha anat de les mans el botelló, la inseguretat ciutadana i la falta d'ordre públic als nostres carrers. Venim advertint més de dos anys i hem portat al ple mocions perquè s'active un pla per a frenar aquesta situació que afecta ja molts barris de la ciutat".

Per tot això la moció del PP que està preparant per al ple recull que "la Policia Local de València, elabore un Pla d'acció de xoc continuat per a erradicar la delinqüència sistematitzada en tots els barris afectats, on siguen presents totes les delegacions afectades".

Instar l'Ajuntament i Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana a la "creació de manera immediata d'una taula de convivència exclusivament per a abordar els reptes del barri on estiguen representats totes les àrees municipals, forces i cossos de seguretat, entitats i moviments socials".

També se li demana a la Delegació de Protecció Ciutadana "al fet que aprove de manera immediata i urgent l'ordenança de civisme en l'espai públic".

I al mateix temps es demana "instar la Delegació de Protecció Ciutadana, conjuntament amb Serveis Socials Municipals, perquè elaboren un pla d'acció d'assistència a persones en risc de pobresa i exclusió social en els barris d'Orriols, Marxalenes, Cabanyal, etc".

Es demana també que "s'aproven les bases de l'OPE de 2020 per a cobrir la manca d'efectius que pateix la Policia Local de València i també que s'aprove l'OPE de 2021 per a cobrir la manca d'efectius que pateix la Policia Local de València".

La moció demana la creació d'una comissió especial formada per tots els grups per a fer seguiment de les propostes aprovades i buscar solucions per a frenar l'escalada de delinqüència que viu la ciutat de València.

Arxivat a:

Destacats