PP: "És molt preocupant que València estigui ja entre el top 5 de ciutats més embussades a Espanya pel trànsit"

El regidor Carlos Mundina afirma que malgrat la pandèmia la ciutat de València continua escalant posicions entre les ciutats més col·lapsades d'Espanya

Guardar

trafico trafic calle carrer colon patinete patinet carril bici anillo ciclista contaminación atasco noche vlcextrafoto carles desfilis-1
trafico trafic calle carrer colon patinete patinet carril bici anillo ciclista contaminación atasco noche vlcextrafoto carles desfilis-1

El regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, ha manifestat hui que "és molt preocupant que la ciutat de València continue escalant posicions i estiga ja en la quarta posició a Espanya en embussos de trànsit", això significa que València està en el top 5 de les ciutats espanyoles amb majors col·lapses als seus carrers.

Aquestes dades els va revelar el Traffic Index 2020 de Tom Tom, publicat ahir. La ciutat de València va tancar l'any 2019 sent la novena d'Espanya i en 2021 ja està la quarta. És a dir que ha empitjorat en matèria de trànsit en quatre posicions.

Mundina ha assenyalat que malgrat la pandèmia i amb mesos de confinament, la ciutat de València ha continuat avançant en posicions per a situar-se entre les pitjors ciutats d'Espanya per a circular pels seus carrers, i entre les 200 més congestionades d'Europa, on ocupa el lloc 173, i entre les 300 més congestionades del món, València està en el lloc 271.

València ha empitjorat 21 posicions en l'àmbit mundial i 5 en l'àmbit europeu. "Són dades que demostren el fracàs del Govern de Ribó i PSOE en matèria de mobilitat, que han aconseguit que València siga una ciutat on cada vegada és més complicat circular i com a conseqüència un augment de la contaminació dels seus carrers", ha assegurat Mundina.

Davant aquestes dades, el regidor Popular ha reclamat hui al Govern de Ribó i PSOE "la posada en marxa d'un pla per a reduir els embussos a la ciutat de València i impulsar un transport públic de qualitat per a donar alternatives als veïns de la ciutat al cotxe. Dissenys com el del carrer Colón no ajuden a reduir els embussos fins als mateixos comerciants reclamen millores en les línies de l'EMT".

Mundina ha afirmat que el col·lapse del trànsit a la ciutat i falta d'oferta de transport públic de qualitat "ja repercuteix negativament en el comerç de la ciutat, desplaçant-se els consumidors a altres àrees comercials anés de la ciutat reduint per tant les vendes dels nostres comerciants".

Destacats