El possible tancament de les platges del Perelló i el Perellonet pel transvasament d'arena es retarda

Aquest transvasament d'arena de la platja del Perellonet a la del Perelló es realitzarà el mes de septembre

Guardar

Platja El Perelló / Foto:  Xisco Navarro
Platja El Perelló / Foto: Xisco Navarro

La Direcció General de Costas ha aprovat aquest dijous el transvasament urgent de 2.000 metres cúbics d'arena de la platja del Perellonet a la del Perelló. A causa d'això, l'entitat local menor del Perelló i la pedania del Perellonet estaven pendents del tancament de les seues platges aquest mes de juliol, ja que en els últims anys la pèrdua d'arena ha afectat totes dues platges, però finalment es faran al setembre.

Les dates s'han decidit aquest mateix divendres en una reunió en la Delegació del Govern a la qual han assistit l'alcalde del Perellonet, Luis Zorrilla, i l'alcalde del Perelló, Juan Botella. Tots dos han coincidit a assenyalar que l'actual temporada és turística i per això hi ha una gran afluència de gent, però han discrepat de la idoneïtat de fer aquests treballs ara.

L'alcalde del Perelló, Juan Botella, havia manifestat sobre aquesta qüestió que "les conseqüències de no fer-ho ara al juliol poden ser molt greus, malgrat ser temporada alta" mentre que Zorrilla havia indicat que no té "sentit transvasar ara l'arena" i que hauria de realitzar-se "en un altre moment" diferent de juliol.

L'Ajuntament del Perelló ha explicat en un comunicat que des de maig "s'ha reclamat una actuació urgent en la zona de la platja" després de patir les conseqüències dels temporals de pluja del mes d'abril, "això va provocar la retirada d'uns 200 metres d'arena", han assegurat. "Aquesta actuació ni l'acoble massiu d'arena prevista per Costas per a 2023 són la solució definitiva, però sí necessària per a veure resultats", ha explicat Botella.

María José Catalá, portaveu del PP a l'Ajuntament de València, havia explicat sobre aquesta qüestió que el tancament de totes dues platges al juliol seria "un despropòsit i una falta de sensibilitat" per part dels ajuntaments i va exigir a Joan Ribó i a Ximo Puig que frenen "aquest abús", ja que els "grans perjudicats seran els veïns i els hostalers". "El Govern central ha tingut molt de temps per a fer aqueix transvasament, i ara arriben tard i en el pitjor moment" va afegir.

Per part seua, el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, havia manifestat que no entenia "que es triara aquesta data per a fer el trasllat de l'arena" en plena temporada alta. "La gent ja està arribant a la zona de descans per a gaudir de les seues vacances. A més de tancar durant una setmana la platja, cal pensar en quin estat es trobarà després. Per tant, no entenem la data que s'ha triat per a fer aquesta obra", va afirmar.

Destacats