La Policia Local de València se sumisca a la desfilada de l'Orgull LGTBI+ sota el lema 'Davant l'odi, denuncia'

Guardar

Manifestació de l'Orgull LGTBI
Manifestació de l'Orgull LGTBI

La Policia Local de València participarà aquest dissabte, un any més, en la marxa de l'Orgull LGTBI+, amb un autobús en el qual expressarà tot el seu suport a les víctimes de delictes d'odi.

'Davant l'odi, denuncia' ('Ante el odio, denuncia') és el missatge amb el qual la Policia Local ha tornat a retolar l'autobús amb el qual participa en les marxes de l'Orgull des de l'any 2016, segons ha detallat el consistori en un comunicat.

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Protecció Ciutadana, ha promogut la creació d'un grup de treball amb altres policies europees per a frenar els discursos d'odi i treballa en un altre projecte europeu contra la desinformació i amenaces híbrides com els ciberatacs.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha recordat que en 2016 la Policia Local de València es va convertir en "una de les primeres policies locals del món" a promoure formació específica en delictes d'odi entre la plantilla, que ja han rebut 376 agents.

Per al responsable de l'Àrea de Protecció Ciutadana, la lluita contra els delictes d'odi "és una de les prioritats de la Regidoria, és primordial perquè atempta contra la nostra democràcia, contra drets i llibertats fonamentals, contra les nostres mateixes societats que són diverses i plurals".

Cano ha remarcat que "és imprescindible continuar eixint cada any en la marxa de l'Orgull". "Enviem un missatge important a totes les persones d'aquesta ciutat: Denúncia, estem amb tu, no calles, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat estem per a protegir-te i ajudar-te. El silenci, que és comprensible, dona oxigen a totes aquelles persones que estan tractant de dinamitar la nostra convivència i la nostra societat oberta i plural. Per això, cal enviar-los un missatge clar. Denúncia, estem amb tu", ha destacat.

Per part seua, l'inspector de la Policia Local de València i formador d'altres agents en delictes d'odi, David Garfella, ha explicat que "la Policia Local de València treballa intensament pel benestar de tots els seus ciutadans independentment del seu origen, raça, religió, de la seua ètnia o cultura".
 

"PREOCUPANT" AUGMENT DE DENÚNCIES

Garfella, qui recentment coordinava la formació en delictes d'odi d'agents de la Policia Local d'Alacant, ha apuntat "un preocupant augment de les denúncies durant l'any passat". "Des de la Policia Local intentem treballar la diversitat cultural, religiosa i l'orientació sexual des de l'àmbit de la proximitat, som el cos de Policia més pròxim, és el nostre ADN", ha manifestat.

La Policia Local de València compta actualment amb tres projectes europeus contra els delictes d'odi: la formació de tota la plantilla a través del programa TACHLE amb l'OSCE, la creació d'un grup de treball amb altres policies europees a través del projecte CCDriver per a contrarestar i consensuar protocols comuns enfront dels discursos d'odi i, finalment, una xarxa enfront de les amenaces i la desinformació que alimenten els discursos d'odi.

"Hem de fer tot el que siga a les nostres mans per a lluitar contra la que és una de les principals amenaces del segle XXI", ha destacat Aarón Cano.

 

Destacats