La Policia Local de València intercepta a dos joves que realitzaven grafitis en Renfe

Guardar

Material emprat pels grafiters
Material emprat pels grafiters

Un empleat de l'empresa ferroviària va sorprendre dos joves mentre pintaven en vagons de tren de Renfe i va donar l'avís a l'empresa de seguretat que va iniciar la persecució. Així l'ha explicat el regidor de Seguretat, Jesús Carbonell que ha assenyalat que "la patrulla de la USAP, que prestava servei de vigilància per la zona de Giorgeta en sentit cap a Peris i Valero, va identificar als ocupants d'un Ford Focus, que s'havien donat a la fugida després de ser sorpresos per un empleat de l'empresa ferroviària pintant diversos grafitis en els vagons estacionats en el recinte privat".

La patrulla va interceptar al Ford Focus, que circulava de manera temerària, i va identificar als seus dos ocupants, dos joves de 31 i 19 anys. En el maleter portaven una escala d'alumini, una llanterna, roba amb taques de pintura, dos corrons de pintura i 42 pots de pintura en esprai de diferents colors.

Igualment, els agents van comprovar que els joves estaven tacats de pintura i van contactar amb el maquinista que els havia sorprés realitzant les pintades als trens, qui va facilitar una descripció que corresponia amb la dels dos identificats. Els agents també es van desplaçar al recinte i van constatar que la pintura de les pintades estava fresca i van posar en coneixement de l'Autoritat Judicial els fets davant un possible delicte de danys.

D'altra banda, la responsable de l'empresa va informar la patrulla que la nit anterior diverses persones, en ser sorpreses mentre realitzaven pintades en els vagons, havien llançat pedres als vigilants de seguretat.

El regidor de Seguretat també ha indicat que l'empresa ferroviària ha valorat el mal causat pels grafitis "amb un import elevat, ja que a més del cost que suposa netejar, i si és el cas pintar els vagons, s'ha de sumar el temps en el qual els vagons estaran fora de servici". Després de realitzar diverses gestions i a l'espera d'un peritatge oficial, la xifra que es remena ronda els 6.000 euros.

Carbonell ha felicitat els agents "per esta actuació" i ha insistit en la importància de continuar treballant per a evitar este tipus d'actes, que més que vandàlics s'han de considerar com a delictius". Així mateix, l'edil ha recordat que "en este cas el delicte és de danys, pel cost que suposa per a l'empresa. Per tant, tolerància zero contra els grafitis que no estan autoritzats o es realitzen fora d'espais artístics, ja que poden danyar mobiliari urbà, propietat privada i, en el cas més greu, quan les pintades es produïxen en un Bé d'Interés Cultural, situació que es convertix en un delicte contra el patrimoni històric".

Destacats