La Policia Local de València intensifica el control de les terrasses després d'imposar 483 denúncies en dos mesos

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano defensa aquestes actuacions "per a promoure una millor convivència a la ciutat"

Guardar

Algunes persones en una terrassa
Algunes persones en una terrassa

La Policia Local de València mantindrà les seues inspeccions sobre les terrasses a la ciutat. En just dos mesos, ha realitzat un total de 2.130 inspeccions de les quals una quarta part ha acabat en sanció. "L'elevat nombre de sancions que ha imposat la Policia Local de València evidencia la necessitat de dur a terme aquestes inspeccions", ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha defensat aquestes actuacions davant "l'incompliment que es produeix per part d'alguns establiments que de vegades alteren la convivència a la ciutat".

La major part de les denúncies s'ha produït al Districte Marítim, en el qual es van inspeccionar 454 terrasses, de les quals 360 van acabar amb sanció. La Policia Local supervisa si els establiments compten amb llicències, excedeixen l'ocupació de la via pública que tenen autoritzada o no presenten la cartelleria necessària, entre altres conceptes.

Segons les dades que es dedueixen de les actuacions, l'excés d'ocupació de la via pública és un dels incompliments que més molèsties produeix entre veïns, però també entre comerciants de la ciutat. Una quarta part de les sancions que ha imposat la Policia Local de València en les seues inspeccions a terrasses ha sigut per aquest concepte, al voltant d'un centenar de sancions. "És important que vetlem pel compliment de la normativa en una qüestió tan sensible com les terrasses", ha subratllat Cano, qui ha explicat que aquesta és una de les qüestions que més plantegen les associacions veïnals amb les quals es reuneix periòdicament. "La Policia Local de València sempre ha realitzat aquestes inspeccions; no es tracta d'una campanya específica, es tracta d'una actuació que la Policia realitza molt sovint en tots els barris de la ciutat" ha recordat el regidor.

El Districte Marítim, on es concentren zones d'oci com la plaça d'Hondures, del Cedre o l'avinguda de Blasco Ibáñez, ha concentrat la major part de les inspeccions i també de les sancions. De les 2.130 inspeccions que ha portat a cap la Policia Local de València, 454 les han realitzades agents de la 7a Unitat de Districte Marítim, encara que altres districtes com Trànsits lideren el total d'inspeccions, amb 520. Ciutat Vella i Russafa també acumulen gran part de les inspeccions fetes, 223 i 335 respectivament. "Amb l'arribada del bon temps es fan necessàries aquestes actuacions", han assenyalat des de la Prefectura de la Policia Local de València, que a principis de maig va indicar a totes les unitats la necessitat de realitzar un control sobre les taules i cadires de les terrasses per part de policies de proximitat.

"Aquests controls evidencien també la importància i les diferents funcions que fan els agents de proximitat", ha destacat el regidor de Protecció Ciutadana, qui ha reivindicat les noves incorporacions a la plantilla. "A principis de maig van ser presentats 181 nous agents, que permetran una reestructuració de la Policia amb l'impuls d'una nova Policia de Proximitat", ha indicat.

Controls necessaris

A més, Cano ha afirmat que l'"elevat nombre de sancions evidencia la necessitat de dur a terme aquests controls", per la qual cosa ha defensat que hi prosseguisquen. "La gran majoria del sector compleix amb les seues obligacions, però hem de denunciar els incompliments", ha afirmat.

Les sancions per districtes també demostren la incidència més gran que tenen els incompliments en determinats barris de la ciutat i "mostren el mapa d'on hem d'augmentar els controls", ha apuntat Cano, qui ha assenyalat que els barris que registren més sancions "són també aquells on es produeixen més problemes que alteren la convivència amb els veïns". Per això ha destacat la necessitat de "garantir l'exercici de tots els drets; i, de vegades –ha afegit- les terrasses alteren la convivència amb els seus incompliments. Un excés d'aforament es tradueix en més taules i cadires, més persones consumint en la via pública i hem de fer tot el possible per vetlar pel dret al descans dels veïns", ha conclòs el responsable de Protecció Ciutadana.

Destacats