La Policia Local enceta una campanya de control de l'estacionament en les zones de càrrega i descàrrega davant de Nadal

Guardar

El regidor Aarón Cano en roda de premsa
El regidor Aarón Cano en roda de premsa

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, s'ha reunit aquest matí amb representants del sector del transport, l'hostaleria i el comerç per a informar-los de la campanya que ha iniciat la Policia Local amb què pretén evitar l'ús indegut de les zones de càrrega i descàrrega davant de l'arribada del Black Friday i el Nadal, especialment al centre històric i Russafa. L'objectiu és harmonitzar el repartiment de mercaderies amb l'ocupació de la via pública.

Cano ha assenyalat que "volíem reunir tots els actors de les àrees més afectades, Russafa i centre històric, per a arribar a un acord amb el fet que no es ressenta l'activitat econòmica i els repartidors puguen fer el seu treball amb garanties, les zones de càrrega i descàrrega estiguen lliures de vehicles privats i no estacionen en llocs on no poden fer-ho. Es tracta d'una trobada important per a harmonitzar tots els interessos davant de la imminència de cites comercials clau com el Black Friday o el Nadal".

A l'encontre han assistit la secretària general de Confermercats, Cristina Oliete; el secretari general de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria de València, Rafael Ferrando, i representants de la Federació Valenciana del Transport i la Logística, així com de l'Associació de Comerciants i Professionals del Centre Històric i de l'Eixample.

El regidor ha assegurat que "actuarem amb sancions sobre estacionaments per part de particulars que usen indegudament les zones de càrrega i descàrrega, però també sobre aquells repartidors que estacionen fora de l'horari autoritzat".

La Policia Local de València començarà a sancionar l'ús indegut de les zones de càrrega i descàrrega pròximament. Fins al moment, la campanya està sent informativa. Per al responsable de Protecció Ciutadana, "estem en un moment clau, volem que li vaja bé a tota la ciutat, a comerços, hostaleria i a la ciutadania que no pot veure compromesa l'ocupació de voreres; ens han arribat moltes queixes sobre estacionaments indeguts".

Les unitats de districte de la Policia Local estan actualitzant l'estat i les necessitats de totes les zones de càrrega i descàrrega de la ciutat, perquè, segons ha explicat Aarón Cano, "València ha canviat i, o bé l'activitat comercial en eixe emplaçament ha variat en els últims anys o té noves necessitats perquè hi ha vehicles de repartiment de dimensions més grans que l'espai actual de la zona de càrrega i descàrrega". La Policia Local està elaborant un informe sobre aquesta qüestió, que remetrà a Mobilitat Sostenible una vegada finalitzat.

Arxivat a:

Destacats