Policia Local i Nacional intensifiquen les seues actuacions per a recuperar la convivència al barri d'Orriols

Guardar

Agent de Policia Local de València
Agent de Policia Local de València

La Policia Local de València i la Policia Nacional s'han reunit aquest matí amb representants veïnals d'Orriols per a fer un seguiment de les actuacions policials "en la zona més conflictiva del barri". La reunió, que s'ha celebrat en la Subdelegació del Govern, ha estat presidida pel subdelegat del Govern, Luis Felipe Martínez, i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha indicat que "el barri ha entrat en una nova fase amb el reforç de la presència policial, els dispositius conjunts, la comunicació amb els propietaris d'immobles ocupats il·legalment que estan darrere dels problemes que han alterat la convivència en el barri i les actuacions que s'estan impulsant des de diferents àrees de l'Ajuntament de València".

Concretament, la Policia Local de València ha incorporat en l'últim mes a dos agents de proximitat en el torn de matí i a altres dos en el de vesprada que estan secundats per la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS), "la franja horària en la qual s'han registrat més altercats, i durant la nit". Tot el dispositiu està coordinat amb la Policia Nacional. I l'objectiu és "mantenir una presència policial constant durant les 24 hores als carrers que han registrat més problemes de convivència fins hui".

"Entrem en una nova fase en el barri, hem posat l'accelerador creant una nova estructura policial per al barri especialment en la zona on més problemes de convivència està havent-hi pel que podem dir que comencem una nova fase de treball policial" ha assenyalat el regidor Aarón Cano després de la trobada.

De fet, "l'augment en el nombre d'actuacions en el barri és significatiu, conseqüència de l'augment d'efectius i de la major presència policial en el barri des de fa uns mesos".

Aarón Cano ha informat que la 6a Unitat de Districte de la Policia Local de València ha realitzat 312 identificacions i ha immobilitzat 14 patinets en l'últim mes igual que Policia Nacional que ha augmentat també "considerablement" les seues actuacions en el barri, 563 identificacions i 300 vehicles identificats en el mateix període. "Ens hem bolcat en el barri amb una important presència policial" ha manifestat Luis Felipe Martínez, subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana.

"Hi ha més policia de barri i hi ha també una major presència policial en la nit, s'està desenvolupant molt més la col·laboració ciutadana de tal manera que aquesta nova fase generarà un major impacte" ha manifestat també el responsable de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València que ha precisat que es tracta d'"una estructura modificable atés les diferències que poden succeir a cada moment però que creiem que serà oportuna i generarà un impacte positiu en el barri en un mitjà termini".

Finalment, el regidor Aarón Cano ha abordat també l'ocupació d'immobles i ha informat d'una recent reunió amb Fiscalia "per a impulsar una nova fase amb els titulars dels pisos ocupats on es registren més problemes però també amb particulars que són els propietaris també de molts immobles ocupats que estan registrant problemes en l'actualitat".

El regidor de Protecció Ciutadana ha posat un termini "per a estabilitzar els carrers més conflictius: aproximadament en menys d'un any o un any estarem veient els fruits d'aquest treball policial però també d'aquest treball social i del treball de diferents delegacions que impactarà i està impactant directament en el barri d'Orriols"; mentre que el cap de la Policia Local, José Vicente Herrera ha reiterat el compromís amb el barri i recordat que, tal com es va anunciar, els primers agents de l'última incorporació han anat al barri d'Orriols. "Queden encara coses per fer que cal millorar molt no podem adormir-nos, però és clar que anem pel bon camí, moltes solucions queden per fer, per donar-se però jo crec que hem de seguir treballant amb la intensitat amb la qual ho estem fent", ha dit.

Destacats