Pla Cabanyal preveu ingressar 1,8 milions per a la rehabilitació per la venda de locals comercials

Guardar

0929 Gómez i Dalmau Pla Cabanyal
0929 Gómez i Dalmau Pla Cabanyal

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, i el vicepresident de la Generalitat i Conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, han anunciat que Pla Cabanyal posarà a la venda naus industrials, baixos i locals comercials que formen part de la societat per a "fomentar el renaixement del teixit comercial, que va desaparéixer amb el projecte de l'ampliació".

La mesura s'ha aprovat aquest matí durant la reunió del Consell d'Administració de la societat Pla Cabanyal, amb l'objectiu de "recuperar la vida de barri i impulsar la iniciativa econòmica en la zona". Per això, Gómez i Dalmau han precisat que es posaran a la venda nombrosos locals perquè tornen a omplir-se d'iniciatives comercials. Segons l'estimació realitzada per Pla Cabanyal, la societat podria ingressar per la venda d'aquests locals al voltant d'1,8 milions, que tant Gómez com Dalmau han indicat que es destinaran "íntegrament a la rehabilitació de patrimoni", la qual cosa permetrà "augmentar el parc públic d'habitatge i oferir més lloguers assequibles a les famílies del barri".

La vicealcaldessa de València i el vicepresident de la Generalitat han ressaltat que mitjançant aquesta operació, la societat Pla Cabanyal "obtindrà liquiditat que li permetrà dona un nou impuls a la rehabilitació del Cabanyal-Canyamelar i omplir de vida cases que hui estan tancades".

El Consell d'Administració ha aprovat també el pressupost per a l'exercici 2021, que ascendirà a 4,1 milions d'euros, 850.000 euros més que en 2020. Un augment que contempla l'encàrrec de gestió perquè Pla Cabanyal es convertisca en una finestreta única a través de la qual coordinar i canalitzar les iniciatives de rehabilitació i regeneració del barri.

Aquesta finestreta facilitarà la gestió unitària del patrimoni públic en els habitatges i parcel·les, de manera que a través de Pla Cabanyal es gestionarà tant l'ARRU2 com a projectes que formen part del programa EDUSI, es coordinaran continguts i equipaments socioculturals i actuarà com pretén fer d'aquesta entitat un centre de divulgació i formació en punt de xarxa d'infovivenda.

Igualment, contempla la redacció del projecte d'execució de l'edifici del carrer Drassanes per al reallotjament del Bloc de Portuaris. Sobre aquest tema, la vicealcaldessa ha recordat que aquest projecte "respon a l'acord aconseguit amb els veïns i veïnes". D'aquesta manera, es construirà un nou edifici de 100 habitatges i posteriorment, en el sòl dels blocs s'alçaran quatre edificis de planta baixa i dues altures que sumaran 144 nous habitatges destinats a ús social, és a dir, que quedaran a la disposició de l'Ajuntament i la Generalitat per a atendre situacions d'exclusió social o emergència.

Arxivat a:

Destacats