El pla anti furts a les platges de la Policia Local de València millora la seguretat i duplica el nombre de detinguts en un any

Aarón Cano: “Hui es pot anar a la platja amb molta més seguretat que mai”

Guardar

Aarón Cano amb els efectius policials a les platges de València
Aarón Cano amb els efectius policials a les platges de València

El pla anti furts a les platges de la Policia Local ha millorat la seguretat de les persones a les platges de la ciutat. Els agents destinats en el dispositiu de platges han duplicat el nombre de detencions per furts a les platges respecte a l'any passat. En el 2021 es van detenir 70 persones, 50 d'elles per furts, mentre que enguany les detencions han augmentat fins a 130, sent 100 d'aquestes per furts tant a les platges del nord com en les del sud. "Si comparem amb l'any 2019, l'últim abans de la pandèmia, l'augment és exponencial, ja que es van realitzar únicament 8 detencions per furts durant el mateix període". Segons ha indicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, aquestes xifres "demostren que el pla anti furts posat en marxa per la Policia Local ha funcionat a la perfecció. Sabíem que havíem de fer alguna cosa més per a millorar la seguretat a les platges, i ho hem fet".

En aquesta edició es va augmentar en 10 el nombre d'agents, amb el que han sigut 56 els que han participat en el dispositiu especial de platges, que han treballat en coordinació amb la resta d'unitats, com les diferents unitats de districte, la unitat de convivència i seguretat, la divisió de seguretat viària, la unitat canina i la de cavalleria. "El pla anti furts s'ha concebut des de la perspectiva d'una seguretat 24 hores. Quan finalitza el dispositiu de platges entra en funcionament la vigilància dels UCOS, la qual cosa ha millorat en gran manera la seguretat a les platges de la ciutat", ha indicat Aarón Cano, qui ha remarcat que "hui es pot anar a la platja amb molta més seguretat que mai". També es va inaugurar una nova caserna policial als Pobles del Sud, que ha atés una població que a l'estiu arriba a les 50.000 persones.

El regidor ha afirmat que "estem molt satisfets del balanç del dispositiu de la Policia Local a les platges, la qual cosa demostra el bon resultat que ha produït l'augment del nombre d'efectius". Aquesta edició s'han posat 2.568 denúncies de trànsit, un 40% més que l'any anterior, però han baixat les sancions a vehicles de mobilitat personal (patins elèctrics) a 91, "la qual cosa demostra que les persones que usen patinets compleixen cada vegada més les normes, gràcies a les campanyes que fem els últims anys des de Policia Local", ha assenyalat Cano.

S'han realitzat 138 servicis humanitaris, entre els quals destaquen l'assistència en ofegaments i les evacuacions en colps de calor, unes xifres similars a les de l'any anterior. A més s'ha recuperat 40 menors extraviats.

Finalment, el regidor ha destacat que "enguany s'ha recuperat el turisme fins a xifres que no es coneixien des de l'any 2019", i ha indicat que "des de Policia s'està responent a aquesta realitat amb l'augment de la plantilla, que gràcies als 160 agents que estan en formació i les noves 70 places que es crearan, s'acostarà als 1.700 agents, una xifra que no s'aconseguia des de fa més de 15 anys".

Arxivat a:

Destacats