Peris: 'Amb el projecte Grow Green, la Unió Europea mirarà a València'

Aquest projecte mediambiental se centrarà en el barri de Benicalap

Guardar

grow green
grow green

El pròxim mes de març, i durant cinc anys, la ciutat de València engegarà un dels projectes més innovadors, que cercarà dur a terme accions relacionades amb el canvi climàtic i la sostenibilitat. Aquest projecte ha rebut el nom de Grow Green.

Aquesta iniciativa que lidera València, juntament amb altres ciutats com Manchester (Regne Unit), Wroclaw (Polònia) i Bujan (Xina), té com a objectiu cercar solucions innovadores als problemes específics de cada barri, sempre tenint en compte a la naturalesa, però també l'opinió dels ciutadans.

Les accions d'aquest projecte experimental s'analitzaran per a replicar-les en altres ciutats. Un fet que, segons ha comentat Jordi Peris, regidor d'Innovació, 'El projecte europeu Grow Green, ens posa en el mapa. La Unió Europea va estar mirant a València per a descobrir si les accions que es duguen a terme podran ser aplicades en altres ciutats europees'.

Grow Green rebrà una inversió de 3,8 milions d'euros, que s'injectaran en Benicalap. I és que aquest barri valencià serà el centre d'aquesta iniciativa. Peris ha assenyalat que 'L'elecció de Benicalap ha sigut molt encertada, ja que aquest barri és un dels més castigats per la crisi econòmica, així com un dels més oblidats. Amb aquesta inversió, es facilitarà la rehabilitació i la dignificació del barri'.

Algunes de les accions més importants que es realitzaran seran, tal com ha anunciat la regidora de Medi ambient, Pilar Soriano, 'la rehabilitació de jardins de l'entorn del Casino de l'Americà i l'Alqueria de la Torre. A més, també es preveuen accions com la gestió de la poda per a generar fonts energètiques'.

D'altra banda, el delegat de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha celebrat el desenvolupament d'aquest projecte. 'Aquesta iniciativa contribuirà a accelerar l'ampliació del Parc de Benicalap, un projecte que fa anys està aparcat'. Així mateix, dins del parc està prevista la creació d'un xicotet bosc, en el qual s'utilitzarà un sistema de reg aprofitant l'aigua de la pluja. Un sistema pioner que ja s'utilitza en altres llocs de la ciutat. Tal com ha especificat Sarrià, 'València és una de les poques ciutats que no utilitza aigua potabilitzada per al reg. Ens podem sentir molt orgullosos'.

Finalment, Grow Green també facilitarà nous itineraris verds, que facilitaran la comunicació dels barris amb el centre de la ciutat d'una manera més sostenible.

Destacats