Per primera vegada en la història, les Falles podrien celebrar-se durant diversos mesos seguits

Paterna ja ha posat data a la celebració de les Falles de 2021 i Alzira estudia dos escenaris

Guardar

Fallas
Fallas

Quan se celebraran les Falles de 2021, encara, és una incògnita. Després de descartar-se definitivament el mes de març, a causa de l'actual situació epidemiològica, les juntes locals falleres van començar a treballar en un calendari alternatiu per a la seua celebració, perquè el que semblen tindre totes clar és que, encara que calga ajornar-les, un altre any sense falles seria un colp molt dur per a molts sectors que viuen de les festes.

D'aquesta manera, les Falles de 2021 es podrien celebrar a partir del segon semestre de l'any. Concretament, es remenen els mesos de juliol a setembre, encara que com ja va apuntar el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, "cada junta local és independent" i, per tant, podria triar la data que més s'adapte a la idiosincràsia de cada municipi.

Així, en aquest any, que continua sent tan atípic per a les Falles, podríem ser testimonis, per primera vegada en la història de les festes josefines, de celebracions disseminades en el temps que no haurien de coincidir amb les de València ciutat. De fet, mentre en el cap i casal no s'aventuren a fixar una nova data per a les Falles de 2021, en altres localitats ja han elaborat el seu propi calendari.

En el cas de Paterna, la seua junta local ha confirmat que les Falles se celebraran del 8 al 12 de setembre. Així mateix, a la ciutat d'Alzira es remenen dues opcions: del 16 al 18 de juliol o del 10 al 12 de setembre. De moment, han traslladat la seua proposta a la mesa de seguiment de les Falles amb la Conselleria de Sanitat. I és que, al final, si es poden celebrar o no dependrà de l'evolució de la pandèmia.

Per part seua, la Interagrupació de Falles apel·la a la tranquil·litat i, sobretot, a no aventurar dates fins que la situació sanitària ho permeta. En aquest sentit, han demanat que se'ls incloga en la Llei de Mecenatge de la Comunitat Valenciana "perquè les empreses que contribueixen amb el sector gaudisquen de beneficis fiscals, que els permetria crear recursos propis i autogestionar-se sense dependre de ningú".

"Les falles no volem ser subvencionades per ningú, només eixir del clot per nosaltres mateixos", ha recalcat el portaveu del col·lectiu, per a recordar que les comissions són "el muscle sobre el qual se secunda tot el sector econòmic que gira al voltant de les Falles", assenyalava el president d'Interagrupació, Guillermo Serrano.

Mentrestant, la Generalitat Valenciana avança en la posada en marxa del Pla Resistir, que oferirà ajudes directes als sectors més afectats per la pandèmia, entre els quals es troben els relacionats amb la festa. D'aquesta manera, els diferents ajuntaments hauran d'adherir-se i posar el 15% per a rebre aquestes ajudes. Ciutats com València o Torrent ja han anunciat que estan preparant tots els tràmits perquè les ajudes arriben com més prompte millor.

Arxivat a:

Destacats