Per l'Horta demana a l'Ajuntament que paralitze qualsevol activitat en la ZAL del Port

Guardar

Per l'Horta   No a la ZAL
Per l'Horta No a la ZAL

El col·lectiu Per l'Horta ha presentat un escrit a l'Ajuntament de València en el qual demana la paralització de qualsevol actuació que afecte la zona d'activitats logístiques (ZAL) del Port i sol·licita la declaració municipal de lesivitat per a l'interés públic de l'autorització de la seua reurbanització, que va aprovar la junta de govern local l'abril de 2020.

Amb la seua petició, registrada aquest passat dilluns, la plataforma vol evitar que es consoliden obres d'urbanització "il·legals" després de la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que va anul·lar el pla especial d'urbanització de la ZAL en resposta a un recurs presentat per l'associació de veïns de la Punta La Unificadora.

Per l'Horta es recolza en la sentència del TSJCV per a destacar que la classificació del sòl del sector afectat --al voltant de 800.000 metres quadrats, segons les seues xifres-- és, d'acord amb el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de València, "no urbanitzable de protecció agrícola".

Aquesta classificació, subratlla en un comunicat, persisteix amb independència de la situació "fàctica i il·legal" en la qual es troba actualment la parcel·la. A més, sosté que la urbanització actual de la ZAL s'ha executat d'acord amb un projecte que és "nul", ja que al seu judici venia a desenvolupar els dos plans especials anul·lats ja per la justícia.

Com a conseqüència, per a l'entitat, l'acte municipal d'aprovació de la reurbanització de la ZAL ha de ser també nul. I és que adverteix que l'execució del projecte autoritzat per l'Ajuntament suposaria "la consolidació d'obres d'urbanització il·legals sobre un sòl no urbanitzable d'especial protecció agrícola amb evident perjudici per a la seua capacitat agrària, a més de danys mediambientals, territorials i paisatgístics d'incalculable valor i de difícil, si no impossible, reparació".

Destacats