Pepe Latorre: 'La Falla Municipal 2019 tornarà a sorprendre a tots'

Latorre y Sanz se centraran exclusivament en la creació de la Falla Municipal 2019

Guardar

latorre-y-sanz
latorre-y-sanz

Un jurat multidisciplinari, format per experts del món faller i l'àmbit artístic, decidien que la proposta presentada per Latorre y Sanz era la més adequada per a representar el monument de tots els valencians. Així, i per segon any consecutiu, aquests artistes fallers seran els encarregats de donar-li forma a la Falla Gran Municipal de 2019. De nou, Latorre y Sanz estan disposats a sorprendre a valencians i visitants.

València Extra ha parlat amb Pepe Latorre, que ens ha explicat com se senten després d'haver sigut triats durant dos anys seguits. 'És un autèntic privilegi, tant haver pogut presentar la nostra proposta, com haver competit amb la resta de candidatures'. Una responsabilitat que ja han assumit en altres ocasions, i que, per tant, els fa ser més conscients del compromís adquirit. 'Enguany no plantarem més falles. Davant aquest treball de gran envergadura, ens centrarem exclusivament a crear la Falla Municipal, com ja ho vam fer l'any passat'.

Com és natural, Pepe Latorre no pot descobrir cap detall de com serà el monument de les Falles 2019, abans que arribe la presentació dels esbossos. No obstant això, la qual cosa sí que ens ha explicat és que 'col·laborarem amb l'artista valencià pichiavo. Si coneixeu el seu treball, sabreu per on aniran els tirs. A més, tornarem a treballar amb els grans volums, que és l'element que ens caracteritza'.

L'any passat, Latorre y Sanz van aconseguir impactar a tots els valencians amb un innovador monument, que van crear amb la col·laboració del dissenyador internacional Okuda i, per a les Falles 2019, segur que ho tornen a fer. 'La falla serà completament diferent, però creiem que sorprendrà. Amb Okuda, va ser un concepte més clàssic, en el sentit de recuperar el monument faller, però que amb els colors i els jocs geomètrics, que caracteritzen a Okuda, van crear un resultat impactant. En aquest cas, amb pichiavo, serà una falla més clàssica estèticament, però amb una part més transgressora quant a acabats i pintura'.

Latorre y Sanz compartiran privilegi amb Cap de Suro, que seran els encarregats de plantar la Falla Infantil Municipal 2019. No obstant això, haurem d'esperar a la presentació dels esbossos per a, per fi, posar-li cara al monument més important de les festes josefines, i que més visitants concentra en la Plaça de l'Ajuntament. I és que, al cap i a la fi, és la Falla de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats