Peatonaliztacions i la xarxa ciclista, protagonistes en cada consulta ciutadana

La “pacificació” de la ciutat es troba entre les propostes viables dels pressupostos participatius, com l’estudi per a peatonalitzar Colón

Guardar

carril-bici- Campanar
carril-bici- Campanar
Dimecres passat acabava el procés de votació dels pressupostos participatius de València, DecidimVLC. Un procés en el qual, de nou, com en les anteriors convocatòries i consultes del Baròmetre Municipal, les conversions en zona de vianants i extensió de la xarxa ciclista són protagonistes. Uns resultats que coincideixen, casualment, amb l'arxivament d'una denúncia del PP sobre un suposat delicte en la construcció del carril bici de Navarro Reverter.La viabilitat d'"un estudi" per a la conversió en zona de vianants i pacificació del trànsit al carrer Colón, en ple centre de la ciutat, ha sigut l'octava que més vots ha obtingut. Els seus 3.760 vots més el vistiplau de "viabilitat" dels tècnics de l'ajuntament, fan que s'haja de continuar amb l'estudi del projecte. "Es considera viable l'elaboració d'un estudi per a l'anàlisi de possibles solucions per a la millora del trànsit de vianants pel carrer Colón, mantenint l'accés a l'EMT, taxis, residents i autoritzats", ha valorat els tècnics.En cas de continuar avant, significaria una gran transformació en el centre de la ciutat, perquè modificaria l'habitual ús d'aquest carrer per a travessar el centre històric. Un ús habitual que genera, d'altra banda, embossos durant el matí i durant les hores punta de la vesprada. "Necessitem alliberar d'embossos el nostre bonic carrer Colón", assenyala la proposta. Una acció que, com pot veure's en l'infogràfic, situaria una nova zona per als vianants molt pròxima a unes altres, amb possibilitat de connectar, fins i tot, amb la peatonalització ja projectada de la Plaça de l'Ajuntament.En blau, amb Colón marcat, es pot apreciar com connecta directament amb la zona de vianants enfront de la Plaça de Bous -Cinemes Lys, El Corte Inglés... En color verd-, la qual estarà connectada, abans de la fi de la legislatura, amb la Plaça de l'Ajuntament -groc-. Una connexió, no obstant això, que també pot acostar-se des de la parada de metro de Colón, perquè part de l'entramat de la zona ja està tancat al tràfic.Es tracta d'una proposta que, a més, facilitaria encara més el pas de bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), cada vegada amb més ús a la ciutat, i reduiria la contaminació en la zona centre. Segons les estacions de control disposades a Ciutat Vella i en els accessos de la ciutat, hi ha una relació directa entre pas de vehicles i partícules contaminants en l'aire.
D'altra banda, la infraestructura ciclista torna a ser una de les opcions més votades. Aquesta vegada, en una proposta per a crear un "segon anell ciclista" exterior. Es tracta d'una cosa altament viable perquè, com assenyalen els tècnics, gran part d'aquests carrils bici ja estan construïts o projectats; només és necessari realitzar les connexions entre ells per a "tancar-ho". Això, sumat a un possible carril en Avinguda del Cid fins a Plaça España, també una altra de les propostes, crearia una gran línia ciclista entre l'extraradi i el centre.

Arxivat a:

Destacats