Peatonalitzar el carrer Colón o un segon anell ciclista, entre les propostes de Decidim

La fase de votació dels pressupostos participatius de Decidim estarà oberta fins a aquest diumenge

Guardar

plaza-san-agustin
plaza-san-agustin

Fins a aquest diumenge, 22 de desembre, tots els valencians i valencianes tindran l'oportunitat de decidir en què s'inverteixen els 8 milions d'euros amb els quals compten els pressupostos participatius de 2019. Un total de 63 propostes – 11 de l'Ajuntament i 52 de la ciutadania – han passat la fase de viabilitat tècnica i, ara, estan a l'espera de rebre el suport veïnal per a la seua execució.

Sens dubte, la majoria de les propostes van en la línia de construir una ciutat molt més sostenible i eficient, amb una clara aposta per la construcció de nous carrils bici, ampliar les peatonalitzacions del centre o, per exemple, introduir noves formes de reciclatge, com la implantació dels contenidors 'reverse vending' per a fomentar el reciclatge a canvi d'una compensació econòmica.

En aquesta línia, també destaquen la proposta d'implantació de més contenidors de reciclatge d'olis usats o la proposta de l'Ajuntament d'incorporar diversos sistemes de producció d'energies renovables en l'entorn urbà, com a arbres de vent i solars o paviments energètics, amb l'objectiu de crear un model de ciutat molt més eficient.

La mobilitat continua sent un clàssic en els pressupostos participatius de Decidim VLC i, com cada any, la construcció de nous carrils bici sempre es troben entre les propostes més votades. Un carril bici en l'avinguda del Cid, en l'avinguda Doctor Peset Aleixandre o al carrer Bailén, així com la creació d'un segon anell ciclista són algunes de les iniciatives veïnals que ja es poden votar per a la seua execució.

La recuperació de l'espai públic per a la ciutadania també és un altre dels temes més demandats. D'aquesta manera, no és d'estranyar que, entre les propostes que han passat a l'última fase, es troben la reurbanització de la plaça de Sant Agustí i avinguda de l'Oest; la reurbanització de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta, que sempre apareixen en Dedicim VLC, o la proposta de peatonalització permanent del carrer Colón.

Així mateix, entre les 63 propostes presents en la fase de votació, despunten projectes com la creació d'una xarxa d'aparcaments de baix cost en els barris amb més densitat de cotxes; la instal·lació de lavabos públics a les platges de València; la remodelació del Parc Gulliver per a tornar a fer-lo valdre; o la construcció d'una edificació independent per a situar la unitat GAMMA de la Policia Local de València.

Finalment, també crida l'atenció les propostes tant de la creació d'un trinquet públic en el barri de Patraix, amb l'objectiu de recuperar un esport tan valencià, com és la pilota, com la creació d'un parc aquàtic urbà sense profunditat, que se situaria en l'anomenat Parc de la Vida.

Fins al 22 de desembre romandrà oberta la fase de votació. Tot aquell que vulga participar partirà amb un pressupost de 8 milions d'euros, que s'anirà descomptant a mesura que es vagen votant les propostes que, a més, tindran un pressupost assignat.

Arxivat a:

Destacats