Patraix celebra el seu tradicional Nadal solidari amb una programació pensada per a tots

Descobreix tota la programació de Nadal del barri de Patraix

Guardar

Nit de Cap d'Any a Patraix abans de la pandèmia
Nit de Cap d'Any a Patraix abans de la pandèmia

Com cada any, el barri de Patraix celebra un Nadal d'allò més especial, gràcies a la programació que des de l'Associació Veïnal del barri organitzen amb l'objectiu de passar aquests dies tan especials envoltats d'amics, familiars i veïns i veïnes del barri, però també un Nadal solidari en el qual ningú se senta a soles, al mateix temps que s'ajuda als més necessitats.

D'aquesta manera, fins al 23 de desembre, s'està realitzant la tradicional recollida d'aliments no peribles i articles d'higiene, que s'entregarà a les famílies amb dificultats econòmiques de Patraix, en col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de València. Tot aquell que vulga aportar el seu granet de sorna podrà trobar tota la informació en la seu de l'associació.

Però això no és tot, ja que també s'han organitzat diferents activitats, pensades per a tots els públics, per a gaudir del Nadal 'fent barri'. D'aquesta manera, aquest dissabte, 21 de desembre, tindrà lloc, a les 12.00 hores, nadales tradicionals a càrrec de la Carraspera amb mistela i rotllets per als assistents. Les nadales continuaran, a partir de les 18.30 hores, pels comerços i els carrers de Patraix, acompanyats per l'escola de tabal i dolçaina Estramud.

La visita tan esperada del Pare Noel serà el dilluns, 23 de desembre, a les 18.30 hores. Abans, tindrà lloc la cercavila nadalenca pels carrers del barri amb la col·laboració de l'agrupació musical i cultural Gar Tres Forques. Serà necessari que tots els xiquets i xiquetes que vulguen pujar a saludar al Pare Noel porten aliments no peribles. L'endemà, serà el moment en el qual el Pare Noel visitarà la planta de Pediatria de l'hospital Peset.

I com no podia ser d'una altra manera, Patraix arrancarà els actes de celebració del 150 aniversari de l'annexió a València amb una programació d'actes d'allò més variada. Així, el dijous, 26 de desembre, tindrà lloc la inauguració de l'exposició de treballs del concurs de mascotes (18.00 h) en la seu de l'associació i, a les 19.00 hores, serà el torn dels contacontes. El lliurament de premis al concurs de mascotes serà el divendres, 27 de desembre, a les 18.30 hores.

El cap de setmana arribarà carregat d'activitats. El dissabte, 28 de desembre, els veïns i veïnes de Patraix gaudiran de la Cavalcada de Benvinguda del 150 aniversari, amb la participació de l'escola de tabal i dolçaina Estramud, la Carraspera, Muixeranga València, Dimonis Armidan i el 150 realitzat pel mestre Jordi Palanca. En finalitzar, es procedirà a la plantà de la tradicional foguera en la plaça de Patraix.

El diumenge, 29 de desembre, s'ha preparat una visita guiada cultural pel barri, prèvia inscripció en la web de l'associació (10.00 h); castells inflables en la plaça Patraix (11.00 h); i Quint i Tapa en la seu de l'associació per als més majors (12.00 h).

Finalment, el 31 de desembre, Patraix viurà les campanades infantils, que començaran a les 20.00 hores, i continuaran amb una actuació musical per als més menuts; així com la tradicional Nit de Cap d'Any. Serà a partir de les 23.30 hores quan comence el repartiment de cava i raïm per a poder brindar després de les dotze campanades. La nit acabarà amb el tret d'un ramillet de focs artificials i la cremà de la foguera solidària per a acomiadar el 2019, i donar la benvinguda a un 2020 carregat de celebració per al barri de Patraix.

Destacats