Patraix celebra el seu primer Carnestoltes

El 22 i 23 de febrer, el barri de Patraix recupera la tradició del Carnestoltes en col·laboració amb la Casa Canària de València

Guardar

carnaval-patraix
carnaval-patraix

"Pretenem omplir el barri de color, i recuperar una celebració que fa molt de temps es va perdre". Així ha presentat el President de l'Associació Veïnal de Patraix, Toni Pla, el Carnestoltes que, durant aquest cap de setmana, acollirà, per primera vegada, aquest barri valencià. En col·laboració amb la Casa Canària de València s'han organitzat uns dies intensos en els quals es pretén "traslladar la cultura, la tradició i la màgia del carnestoltes canari a Patraix".

D'aquesta manera, el pròxim divendres, 22 de febrer, tindrà lloc, a les 19.30 hores, en la Plaça Patraix la gala de proclamació de la Reina del Carnestoltes, del Drag Queen, i de la Gran Dama, on només poden optar persones de la tercera edat. "Ens ha sorprés el gran acolliment que ha tingut aquesta proposta, ja que per a l'elecció de la Gran Dama tenim inscrites a cinc dones, tres d'elles majors de 90 anys".

Sens dubte, una vesprada plena de color, que culminarà amb la Cavalcada de Carnestoltes pels carrers del barri, que se celebrarà el dissabte, 23 de febrer, a les 18.00 hores des de la Plaça Patraix. Abans, a les 17.00 hores, es procedirà a la inauguració dels llocs i venda d'articles artesanals en la mateixa plaça.

Per a participar en aquesta cavalcada, no fa falta inscriure's. Tan sols has d'acudir, a l'hora indicada, amb la teua millor disfressa. A més, la millor comparsa rebrà un premi en metàl·lic. No obstant això, des de l'organització han volgut deixar clar que "el més important és gaudir i passar una estona entretinguda".

"No pretenem comparar-nos amb ningú. És una celebració que hem impulsat, juntament amb la Casa Canària de València, que no coincideix amb cap acte faller, i que esperem que tinga una gran participació. Al final, es tracta d'eixir al carrer, gaudir amb els veïns i veïnes, mentre compartim cultura i tradició", ha explicat Toni Pla.

Destacats