El Palau de la Música de València rep al violista francés Antoine Tamestit que protagonitzarà la programació simfònica i de càmera juntament amb l'Orquestra de València

L'artista en residència oferirà demà dissabte una classe magistral en la Sala García Navarro del Palau de la Música

Guardar

El violista Antoine Tamestit en un concert
El violista Antoine Tamestit en un concert

Esta setmana, el violista francés Antoine Tamestit, qui és artista en residència esta temporada en el Palau de la Música, està duent a terme una intensa activitat. Participarà en la programació simfònica i de cambra juntament amb l'Orquestra de València. Hui divendres, sota la batuta d'Alexander Liebreich, actuarà a la Sala Iturbi, i demà dissabte impartirà una classe magistral a la Sala García Navarro. Després, oferirà un concert de cambra a la Sala Rodrigo, acompanyat per membres del cos docent de l'orquestra valenciana.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha valorat molt positivament la residència de Tamestit "tant pel seu extraordinari nivell interpretatiu que ja ens va demostrar en el seu primer concert com a resident, com pel treball artístic que està desenvolupant amb els músics de l'Orquestra de València". Llimerá considera molt important, a més, "el vessant pedagògic de la classe magistral que oferirà demà, que està suscitant molta il·lusió i expectació".

D'esta manera, hui divendres interpretarà amb la primera viola creada per Antonio Stradivarius en 1672, i juntament amb l'Orquestra de València i el mestre Liebreich, el Concert per a viola de Sofia Gubaidulina, una partitura amb una escriptura misteriosa i onírica desenvolupada a partir d'elements mínims i que requerix el solista un ple domini de l'instrument. El programa es completarà amb "El barret de tres pics" de Manuel de Falla, que comptarà amb la presència de la soprano Carmen Romeu.

I demà dissabte, a les 19.30 hores, a la Sala Rodrigo i dins del cicle "Cambra al Palau", el viola gal interpretarà amb professores i professores de l'Orquestra de València un programa amb tres obres mestres, dos de Johann Sebastian Bach i una altra de Dmitri Xostakóvitx. Del genial compositor alemany, es podrà escoltar "L'art de la fugida" (Contrapunctus IV) i el Concert de Brandenburg núm. 3, sens dubte el més popular dels sis que va dedicar a Christian Ludwig, marqués de Brandenburg. En ell s'aprecia una influència italiana i prescindix dels instruments de vent per a donar tot el protagonisme a la corda. De l'autor rus interpretaran la Simfonia de cambra sobre el Quartet d'entenimentades núm. 8 en do menor, op. 110, amb orquestració de Rudolf Barshai.

El viola Antoine Tamestit està reconegut internacionalment com un dels principals solistes i músics de cambra, apreciat per la seua tècnica i per la bellesa del seu so. El seu ampli repertori comprén des del Barroc fins a l'actualitat, i el seu sòlid compromís amb la música contemporània es reflectix en nombroses estrenes. En esta temporada farà una gira europea com a solista amb la Staatskapelle Dresden i debutarà amb la Berliner Philharmoniker, Nova York Philharmonic i Concertgebouw Symphony Orchestra.

Arxivat a:

Destacats