Un operatiu format per 31 persones i deu vehicles mantindran netes les platges de València durant la Setmana Santa

El vicealcalde de València recorda que els passejos marítims estaran «en perfectes condicions» després de la retirada de sorra dels últims temporals

Guardar

0330 Neteja platges 1
0330 Neteja platges 1

Un operatiu de neteja mantindrà netes les platges de València durant la Setmana Santa, segons ha informat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha afegit que els passejos marítims "estaran en perfectes condicions després del treball continuat dels servicis de neteja en els últims dies per retirar la sorra de les zones de vianants i tornar-la a les platges".

L'Ajuntament de València ja té enllestit el dispositiu de neteja en platges per la Setmana Santa d'enguany, una festivitat "que pràcticament ja podrem gaudir en plena normalitat i, si l'oratge acompanya, podria omplir les platges de València de veïns i visitants", ha explicat el vicealcalde Campillo.

Amb aquestes bones perspectives "és important recordar que els passejos estaran en perfectes condicions després del treball continuat dels servicis de neteja en els últims dies per retirar la sorra de les zones de vianants i tornar-la a les platges", ha assenyalat el també regidor d'Ecologia Urbana.

El dispositiu global de neteja de les platges de València per a Setmana Santa estarà format per un total de 31 persones i deu vehicles, entre tractors, 4x4 i furgonetes. Concretament, en les platges urbanes del nord les brigades es compondran d'un total d'onze persones diàries (treballant mitja jornada) tots els dies laborables, festius i diumenges, una programació que ja s'aplica i que es prolongarà fins al 19 de maig.

Mentrestant, les platges naturals del sud, el dispositiu estarà format per un total vint persones diàries, tots els dies laborables, festius i diumenges, des del dia 8 fins al 26 d'abril.

Totes les platges de València han de complir un protocol de neteja per protegir la fauna i el cicle ecològic establit d'acord amb el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral Valencià (PATIVEL). En aquest cas, només la platja de Rafalell i Vistabella té protecció especial per fauna, on es farà neteja manual.

La neteja manual consisteix a buidar les papereres, substituir les bosses de plàstic de què disposen per a la recollida de residus per bosses buides i arreplegar manualment de l'arena els residus de plàstic, paper i altres. La neteja mecanitzada en la resta de platges urbanes es fa amb un tractor amb garbelladors d'arena que retiren i separen els residus.

Destacats