On aparcar a Russafa? Aquestes són les condicions de la zona verda, taronja i blava

Les noves zones d'aparcament a Russafa han entrat en vigor aquest mes de setembre

Guardar

Barri de Russafa, a València
Barri de Russafa, a València

Atenent les peticions de les entitats veïnals, l'Ajuntament de València ha posat en marxa la zona d'estacionament per a residents al barri de Russafa. Una mesura que ha entrat en vigor aquest mes de setembre i que facilitarà l'estacionament a les persones empadronades del barri amb 1.377 places per a residents, reduint, a més, el soroll i la contaminació en l'entorn.

Una pacificació del trànsit, similar a la de Ciutat Vella, que compta amb una zona verda, exclusiva per a residents, i una zona taronja que es podrà utilitzar, en dies laborals de 9.00 a 19.00 hores i dissabte fins a les 15.00 hores, per persones visitants amb l'objectiu de permetre gestions en el barri. Unes places que també que podran utilitzar els residents.

Les places d'aparcament en Russafa es completaran amb la zona blava. Un total de 520 places disponibles que podran continuar utilitzant les persones no residents les 24 hores del dia.

Zona taronja d'estacionament
Zona taronja d'estacionament

D'aquesta manera, el plànol del barri queda de la següent manera:

  • Zona Verda: als carrers Cadis, Pintor Salvador Abril, Centelles, Maties Perelló, Regne de València, General Sant Martí i Alacant.
  • Zona Taronja: als carrers Dénia, Sueca, Puerto Rico, Buenos Aires, Literat Azorín, Pere III el Gran, Doctor Sumsi, Lluís de Santàngel, Duc de Calàbria, Alcoi, Castelló i Sogorb.
  • Zona Blava: el perímetre del barri i al carrer Russafa.

Per a les persones residents, l'ús de places verdes i taronges tindrà un cost anual de 86,20 euros i 7,18 al mes. La resta de conductors, podran estacionar, previ pagament, en les zones blava i taronja des de 0,55 i 1,10 euros els primers 25 minuts i, en cas d'estar estacionat més de dues hores, pot costar fins a 1,70 i 3,30 euros respectivament.

Com sol·licitar la targeta per a residents de Russafa

La targeta per a residents es pot sol·licitar de manera gratuïta tant a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de València, com presencialment en les juntes municipals d'Abastos, Ciutat Vella, Exposició, Marítim, Patraix, Pobles del Nord, Pobles de l'Oest, Pobles del Sud, Russafa i Trànsits, així com en les alcaldies de Benifaraig, Borbotó, Cases de Bàrcena, El Palmar, El Perellonet, El Saler, La Punta, La Torre, Pinedo o Poble Nou.

A més, està també disponible la seua sol·licitud presencial al registre d'entrada tant de l'Ajuntament, com de l'edifici de Tabacalera.

Els únics requisits per a poder sol·licitar la targeta per a residents és estar empadronat al barri de Russafa i tindre acreditat que són titulars del permís de circulació. En el cas de persones jurídiques, han de fer constar qui és el conductor habitual del vehicle. Així mateix, serà obligatori estar al corrent de pagament de totes les taxes i impostos municipals.

La sol·licitud tindrà una vigència de dos anys, inclòs l'any en què s'ha sol·licitat i el següent al de la inscripció fins al 31 de desembre.

Arxivat a:

Destacats