Oltra: "Governe qui governe a Espanya, este Consell reclamarà un finançament just, regularització del deute i infraestructures"

Guardar

22_PLE_CONSELL_05
22_PLE_CONSELL_05

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat, en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, que "governe qui governe a Espanya; siga del color que siga; siga amic o menys amic, ara en la Comunitat hi ha un Govern que farà tres reclamacions: finançament, regularització del deute i inversions arreglament a les necessitats de la nostra població".

Pel que fa a la primera de les reclamacions al futur Govern central, la vicepresidenta ha insistit en el fet que la prioritat és "un sistema de finançament constitucional en què el nostre territori deixe de ser una anomalia democrática". Segons ha indicat Oltra, "som l'única comunitat autònoma pobra que paga com si fóra rica. Hauríem de ser rebedors d'ingressos per part de l'Estat en la distribució de la riquesa que es fa a través del sistema de finançament, ja que la Comunitat Valenciana té la renda per capita 12 punts per davall de la mitjana estatal. És a dir, som un 12% més pobres que la mitjana d'Espanya".

"El segon dels eixos que centraran les demandes al pròxim Executiu és la regularització del deute. "En concret, la part del deute que no es pot atribuir a balafiament, a la corrupció i a la mala gestió del Govern anterior, sinó que és degut al fet que ens vénen menys ingressos de què ens toquen en justícia si es complira la Constitució", ha explicat Oltra.

Finalment, la tercera de les reclamacions se centrarà en infraestructures i inversions en la Comunitat Valenciana.

A este respecte, la vicepresidenta ha mostrat la seua estupefacció per infraestructures que estan sense acabar, com el corredor mediterrani "con l'impacte que té en el PIB i per a les empreses que importen".

Destacats