Obres Públiques condicionarà la travessia de Alcubles per evitar el trànsit de vehicles pesats

La Conselleria redactarà un projecte d'obres amb criteris de sostenibilitat i seguretat vial.

Guardar

La Conselleria d'Habitatge, Obres Púbiques i Vertebració del Territori condicionarà la travessia de les Alcubles per evitar el trànsit de vehicles pesats per l'interior del casc urbà. El compromís ha estat adoptat en la reunió mantinguda entre el director general d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carlos Domingo, i l'alcaldessa de les Alcubles, Blanca Rosa Pastor.

En declaracions del director general, la conselleria redactarà un projecte d'obres de millora en la travessia de les Alcubles "amb criteris de sostenibilitat i seguretat vial". El projecte consistirà en l'adequació de l'avinguda de l'Albufera i de les callis Regió muntanyenca i Turia, dotant-les d'una secció que permeti el trànsit tant dels vehicles, que circulen al llarg de la CV-245 en tots dos sentits, com dels vianants.

Es pretén que el trànsit de vehicles pesats deixi de discórrer per l'interior del casc urbà de les Alcubles, als carrers Colón i Verge del Pilar, on presenten seccions molt reduïdes.

A més, la conselleria adequarà el vial a les noves exigències derivades de la conversió en travessia d'aquests carrers, sota els criteris de seguretat vial i de sostenibilitat, posant especial atenció als usuaris més vulnerables, que són els vianants i ciclistes.

La travessia

En l'actualitat, la carretera CV-245 discorre per l'interior del casc urbà de les Alcubles i els vehicles que circulen per aquesta carretera en sentit Sud-Nord, travessen aquesta població pels carrers Colón i Verge del Pilar per connectar amb el carrer Sant Antonio i Victor Albalat, mentre que els vehicles que circulen en sentit Nord-Sud, ho fan pels carrers Victor Albalat i Sant Antonio, passant després per les callis Albufera, Turía i Regió muntanyenca, on connecten amb la CV-245. Actualment, només té caràcter de carretera el primer dels itineraris esmentats.

El projecte

D'aquesta manera, l'actuació prevista per la conselleria neix amb la finalitat de que el trànsit de vehicles pesats deixi de discórrer per l'interior del casc urbà de les Alcubles, als carrers Colón i Verge del Pilar, on presenten seccions molt reduïdes.

En aquest sentit, el projecte consistirà en l'adequació de l'avinguda de l'Albufera i de les callis Regió muntanyenca i Turia, dotant-les d'una secció que permeti el trànsit tant dels vehicles que circulen al llarg de la CV-245 en tots dos sentits, com dels vianants.

L'actuació s'iniciarà al sud del casc urbà de les Alcubles, en la intersecció de la CV-245 amb el Carrer de la Regió muntanyenca. La nova travessia discorrerà a través d'aquest carrer i del carrer Túria, cap al nord, on connectarà amb l'Avinguda Albufera, i finalment amb la travessia existent, situada al carrer Sant Antonio.

A més, s'adequarà el vial a les noves exigències derivades de la conversió en travessia d'aquests carrers, sota els criteris de seguretat vial i de sostenibilitat, posant especial atenció als usuaris més vulnerables, que són els vianants i ciclistes.

Arxivat a:

Destacats