Les obres del Palau de la Música de València avancen a bon ritme

"El Palau de la Música és la joia de la corona i, per això, s'està revisant fins a l'últim detall"

Guardar

Palau de la Música  ©José Miguel Piquer
Palau de la Música ©José Miguel Piquer

La rehabilitació del Palau de la Música de València avança segons els terminis previstos. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, juntament amb la regidora de Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, i els responsables les empreses adjudicatàries de les obres de rehabilitació del Palau de la Música (Bertolín-BECSA), han visitat les obres per a veure com evolucionen.

Fins al moment, s'han implantat el tancament i casetes d'obra, s'han col·locat proteccions de paviments en totes les sales per on circulen operaris i maquinària, s'ha procedit al desmuntatge i tancament de protecció de l'òrgan de la sala Iturbi, s'han desmuntat totes les butaques, el fossat de la sala Iturbi, s'han demolit els falsos sostres de la sala d'exposicions i el vestíbul, s'ha escanejat en 3D el vestíbul envidrat, s'han desmuntat els paviments de les sales Iturbi i Rodrigo i s'ha llevat la pedra de la façana en la zona del vestíbul envidrat.

Com ha assenyalat la regidora Lluïsa Notario, "el Palau de la Música de València és la joia de la corona. Per això, s'està supervisant fins a l'últim detall per a, una vegada finalitzades, que la ciutadania puga comptar amb unes instal·lacions amb la qualitat i les prestacions que requereix un auditori d'aquest segle".

Per part seua, la presidenta del Palau, Gloria Tello, ha posat en valor la reducció del consum energètic. "Aquestes instal·lacions tenien un consum brutal, però el solucionarem, ja que es canvia tota la distribució dels conductes de l'aire condicionat".

Visita obres del Palau de la Música de València
Visita obres del Palau de la Música de València

L'actuació

Amb un pressupost de prop d'11 milions d'euros, la intervenció, que respectarà l'esperit de l'edifici, s'adaptarà a les polítiques mediambientals i apostarà per la reducció del consum energètic. Però, a més, contempla tant la substitució de tot el sostre de la sala Rodrigo; com els laterals situats damunt de les llotges de la Sala Iturbi. Així mateix, i a petició del Palau, s'han inclòs treballs de manteniment i millora de les instal·lacions, com per exemple la impermeabilització completa del templet; la instal·lació d'una cortina acústica; el canvi de lluminàries i projectors a tecnologia LED per a millorar l'eficiència energètica; o el canvi del parallamps per raons de seguretat.

D'aquesta manera, una vegada finalitzada l'actuació, s'aconseguirà reduir en un 50% la despesa energètica del Palau. Així mateix, el sistema de calefacció i refrigeració també es passarà de dalt a baix, el que suposarà un estalvi energètic molt important.

Destacats