Oberta la participació veïnal per al disseny dels jardins del Cabanyal

Guardar

sergi campillo
sergi campillo

La Regidoria de Jardineria Sostenible obri a la participació social el disseny dels jardins del barri del Cabanyal-Canyamelar. El vicealcalde i regidor de Jardineria Sostenible, Sergi Campillo, s'ha reunit aquest matí telemàticament amb el president de l'Associació de veïns i veïnes del Cabanyal-Canyamelar, Félix Estrela; amb la presidenta dels comerciants del Marítim (ACIPMAR), Silvia López; i amb membres de l'Associació Cuidem el Cabanyal-Canyamelar, que li han traslladat les necessitats del barri en matèria d'infraestructura verda. El vicealcalde ha afirmat que "estem molt satisfets dels resultats de la reunió i continuarem reunint-nos per tal que entre tots i totes puguem participar en la definició de les zones verdes del Cabanyal-Canyamelar i també en el seu arbrat viari".

Sergi Campillo ha explicat que "per a nosaltres era molt important saber l'opinió del veïnat i de les entitats sobre alguns projectes de reforma de zones enjardinades". Campillo ha fet referència al fet que "hui els volíem presentar el projecte del jardí de la plaça de la Mare de Déu del Castell, un projecte que prioritza la sostenibilitat i la integració de totes les persones, independentment de les seues capacitats". El regidor ha destacat que el nou parc "tindrà jocs inclusius per a xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda, hi haurà un nou condicionament de la zona verda i es crearà una zona d'ombra". Els representants veïnals, per la seua banda, han sol·licitat que la plaça conserve la seua memòria i el seu paviment tradicional, petició que el vicealcalde ha confirmat que ja s'ha tingut en compte en el projecte.

El vicealcalde també els ha avançat el projecte de remodelació de la plaça Calabuig i els ha demanat parer sobre la pròxima reforma dels jardins de Doctor Lluch, Font Podrida i el jardí de la Remonta. Respecte a la zona verda de Doctor Lluch, Campillo ha dit que "és el gran jardí del barri i volem conéixer les seues necessitats, quins conceptes volen que completem i atenguem en la reforma d'aquest gran jardí". L'edil els ha informat que tots els jardins es remodelaran amb fons EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) de la Unió Europea i que "ens hem compromés a dialogar per tal que puguen participar en la definició de la infraestructura verda del barri, no només dels seus jardins sinó també de l'arbrat viari. Són projectes que estan per determinar i comencem a treballar amb ells des de zero".

En aquest sentit, el vicealcalde també ha anunciat que es reunirà de nou amb els veïns i veïnes per treballar el projecte de la Via Verda del Cabanyal, un projecte estratègic per al barri i que ha de comptar amb participació veïnal per aconseguir una vertadera infraestructura verda de qualitat.

Arxivat a:

Destacats