Obert el termini per a sol·licitar les ajudes i subvencions a entitats esportives sense ànim de lucre de València

L'import de les ajudes que atorgarà l'Ajuntament ascendeix a 1.430.000 euros

Guardar

Cartell de subvencions a entitats esportives per part de l'Ajuntament de València
Cartell de subvencions a entitats esportives per part de l'Ajuntament de València

El termini de sol·licitud de les ajudes i subvencions destinades a entitats esportives sense ànim de lucre ja està obert. Els clubs i federacions interessats a optar a les ajudes de l'Ajuntament de València podran presentar la seua sol·licitud fins al dia 21 d'octubre. Enguany, l'import de la convocatòria ha ascendit a 1.430.000 euros, quasi 250.000 euros més que en 2020. L'objectiu de les subvencions és ajudar, de manera immediata i directa, el teixit esportiu i associatiu de la ciutat davant les conseqüències derivades de la covid-19. S'afavoreix, d'aquesta manera, l'impacte positiu de l'esport sobre la salut, l'activitat física i l'ocupació.

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha explicat que "enguany s'ha incrementat l'import de la subvenció respecte de l'any passat i també es destinarà una part als esdeveniments esportius". "Sabem que han sigut uns mesos difícils i que aquesta convocatòria de subvencions ajudarà tot el teixit esportiu de la ciutat a eixir de la crisi que ha provocat la covid-19. Des de l'Ajuntament donem suport als clubs de la ciutat perquè estan fent un treball molt important perquè xiquets, xiquetes i joves puguen continuar practicant esport", ha afegit Bernabé.

El tràmit ha de realitzar-se a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de València (punxant en el següent enllaç: https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/DE.AY.25) i es presentarà una única sol·licitud per cada línia de subvenció.

Dos línies de subvencions

La quantia econòmica destinada a l'esport de la ciutat està dividida en dues grans línies: la d'activitats i projectes esportius federats, que compta amb una dotació econòmica d'1.230.000 euros; i la d'esdeveniments esportius celebrats durant 2021, que té una disposició de 200.000 euros.
La primera línia, la de major quantitat econòmica consignada, està dirigida a activitats i projectes esportius federats durant la temporada 2020-2021, que s'hagen vist afectats per la paralització o restriccions amb motiu de la crisi sanitària originada pel SARS-CoV-2.

En línia de continuïtat de la convocatòria anterior, i en atenció a l'excepcionalitat de la present convocatòria, no serà subvencionable, per excedir la finalitat específica de l'objecte de suport al teixit associatiu de les entitats esportives, els projectes esportius no federats o que no pertanyen a algun àmbit competitiu de la ciutat de València, els projectes corresponents al programa d'Escoles Esportives Municipals, els programes esportius pertanyents a universitats públiques o privades, els programes esportius desenvolupats per federacions esportives (a excepció de la realització d'esdeveniments) i les societats anònimes esportives.
Quant a la línia destinada a esdeveniments esportius celebrats durant 2021, s'han contemplat tres

subcategories subvencionables: esdeveniment especial, esdeveniment popular i esdeveniment rellevant. Les federacions esportives poden sol·licitar l'ajuda fins per a dos esdeveniments diferents, mentre que les entitats només podran fer-ho per a un esdeveniment.

 

 

Destacats