Obert el termini per a sol·licitar el xec escolar

Guardar

aula-alfafar
aula-alfafar

L'Ajuntament de València ja ha obert la convocatòria del xec escolar per al pròxim curs. Aquest sistema serveix per a facilitar l'escolarització dels xiquets menors de sis anys, permetent a les famílies amb menys recursos econòmics poder accedir a una escola infantil de la seua lliure elecció. Les famílies podran sol·licitar ser beneficiàries d'aquestes subvencions, dirigides a contribuir a les despeses d'ensenyament dels menors de 6 anys empadronats en el municipi de València. El termini de sol·licitud serà de 20 dies naturals després de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

«L'escolarització dels nostres menors és una prioritat pel Govern de la Nau. Sabem que existeixen moltes famílies que no arriben a final de mes en la nostra ciutat i hem de posar mitjans per a facilitar que la seua escolarització supose el menor impacte econòmic possible», ha declarat la regidora d'Educació Maria Oliver, qui ha remarcat que «la recuperació de tres escoletes per a la gestió municipal, que ha permés la rebaixa de preus de 300 € al mes a 30 € a les famílies, és una altra de les mesures adoptades per a facilitar l'escolarització en l'etapa d'educació infantil».

Per a aquesta convocatòria s'estima que les famílies sol·licitants tindran una assignació màxima per família de 90 € mensuals durant 10 mensualitats. Les sol·licituds d'aquestes ajudes s'han incrementat notablement des de l'any 2015. Des de l'entrada del Govern de la Nau, han augmentat quasi un 25%, passant de 5.993 sol·licituds a 7.442.

El pressupost assignat per a aquesta convocatòria ascendeix a 2.640.000 euros. «Com a ciutat educadora que som, l'Ajuntament de València té el compromís de facilitar a les famílies l'accés a l'educació infantil, especialment a les famílies que més el necessiten», ha justificat la regidora d'Educació i Acció Cultural, Maria Oliver.

La regidora ha explicat que «la nostra prioritat sempre ha sigut posar en el centre de nostres polítiques la cura de les persones. Aquest és l'esperit que ha guiat la nostra acció de govern. Per a poder mirar al futur hem de cuidar el nostre present, treballant perquè les pròximes generacions puguen tindre un futur millor».

Les sol·licituds han de ser presentades en instància de model normalitzat, que està accessible en la pàgina web de l'Ajuntament de València (www.valencia.es), en els registres municipals o en qualsevol dels llocs previstos en la Llei del Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques. Després de la baremació de les sol·licituds efectuada per la comissió tècnica de treball, s'exposaran al públic els llistats provisionals d'admesos amb documentació completa, així com els exclosos per falta de documentació o altres causes, perquè els interessats puguen esmenar la falta o presentar les al·legacions que estimen oportunes.

Arxivat a:

Destacats