Així serà la nova Torre Miramar de València

El projecte per a renovar la rotonda de la Torre Miramar inclou vegetació vertical, un jardí penjant i pèrgoles fotovoltaiques

Guardar

https://www.youtube.com/watch?v=It51XQxtbPs

La Torre Miramar de València i el seu entorn es transformarà fins a consolidar-se com una fita arquitectònica, bioclimàtica i sostenible. Ja es coneix el projecte que renovarà aquesta icona de la capital del Túria i el seu entorn, un impuls a un element que serveix com a benvinguda a la ciutat i que posa fi i reverteix l'abandó patit durant una dècada, convertint-lo en un espai bioclimàtic destinat a la cultura urbana.

Concretament, el projecte municipal preveu transformar aquest espai urbà amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i pèrgoles d'ombra amb revestiment vegetal. En la façana amb orientació nord s'instal·larà un jardí vertical de 45 metres i la façana amb orientació sud es cobrirà amb acabat de vidre fotovoltaic per a la producció d'energia solar. A més, s'instal·laran fonts d'aigua potable.

D'altra banda, la rotonda es convertirà en un espai per a la pràctica d'esports urbans com el skate, la cal·listènia, el patinatge o el parkour i una zona per a les expressions artístiques lligades a la música, la dansa o les arts plàstiques.

La Torre Miramar se situa en una superfície de 7.200 metres quadrats en l'entrada nord de València, prop dels campus de la Universitat Politècnica i de la Universitat de València, i en un punt que la converteix en imatge i porta de la ciutat per a tots els que arriben per l'autopista de Barcelona.

Un emblema de València

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, destaca que "la Torre Miramar es troba en un espai estratègic i s'ha de consolidar com una fita arquitectònica, bioclimàtica i sostenible, imatge d'una València que ja és capital verda europea i que té el compromís de ser ciutat neutra en emissions de CO₂ en 2030".

L'objectiu de l'Ajuntament és "dignificar i transformar la Torre Miramar en un element per al gaudi de la ciutadania i un emblema urbà de referència", incideix el regidor, que recorda que aquesta infraestructura "va costar en el seu moment 24 milions de l'erari públic i va estar abandonada durant més d'una dècada. Era un exemple de mala gestió i balafiament que ara revertirem per a posar-la al servei de la ciutadania i transformar-la en un emblema de la València que volem".

La Junta de Govern Local va aprovar el desembre de 2021 la recepció del complex. En 2023 s'executarà la primera fase del projecte, amb una inversió de 250.000 euros. La remodelació integral de l'espai està pressupostada en 1.300.000 euros.

Arxivat a:

Destacats