Nou protocol de retirada d'algues més econòmic i sostenible

Guardar

0720 Alges platja Pinedo (3)
0720 Alges platja Pinedo (3)

Este dimecres han començat els treballs per a apilar les algues marines acumulades els darrers dies a la platja de Pinedo, “un fenomen habitual quan bufa el vent de Llevant”, segons ha explicat el personal tècnic de la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids. La gran novetat enguany serà que, a diferència de com s’havia fet fins ara, eixes algues no acabaran en un abocador, sinó que s’acumularan i, en passar la temporada alta d’estiu, tindran una doble funció: una part important servirà de sediment per a afavorir la regeneració dunar i una altra part serà retornada a la mar.

El nou protocol de gestió de les algues marines acumulades a les platges de la ciutat ha sigut acordat per la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids amb Demarcació de Costes, dependent del Ministeri, i amb la Regidoria de Devesa-Albufera. Contempla l’apilament de les algues i el seu transport en els pròxims dies a la zona de l’antic poliesportiu del Saler fins que, en acabar la temporada alta, es retornen bé a la mar, bé a una nova funció com a sediment per a les tasques de regeneració dunar.

Aconseguim un benefici doble. En el vessant econòmic, ens estalviem els diners de transportar i tractar les algues a l’abocador, que està molt més lluny que la zona on es transportaran a partir de demà; d’una altra banda, aconseguim avantatges mediambientals, perquè el compostatge de les algues no és senzill i perquè ara es destinaran a qüestions naturals i coherents amb l’origen natural de les algues: la regeneració dunar i de la plataforma marina”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano.

“El nou protocol de gestió de les algues d’origen marí és molt més correcte i sostenible que el que s’havia aplicat fins ara”, ha afegit Soriano, qui ha destacat que les persones usuàries de la platja de Pinedo han pogut passejar-hi i banyar-se sense problemes. “En tot cas, en un parell de dies es preveu que s’hagen retirat per complet totes les algues acumulades en eixa zona des del cap de setmana”, ha explicat la regidora.

Arxivat a:

Destacats