Un nou mercat gastronòmic obrirà les seues portes a València a partir de març

L'edifici està situat prop del carrer Sant Vicent i comptarà amb un espai de 1.800 metres quadrats dividits en 21 llocs

Guardar

Nou mercat gastronòmic a València que pròximament obrirà les seues portes
Nou mercat gastronòmic a València que pròximament obrirà les seues portes

La ciutat de València estrenarà en els pròxims dies un nou mercat gastronòmic que comptarà amb fins a 21 llocs diferents de restauració. Es tracta del Mercat de la Impremta, situat prop del carrer Sant Vicent i l'espai del qual abastarà uns 1.800 metres quadrats que es dividiran en 21 punts de restauració.

Aquest nou espai reservat a la gastronomia té molta història. I és que l'any 1908 es tractava de l'Antiga Impremta Vila, un lloc que posteriorment ha sigut espai de rodatge de pel·lícules i que en els últims temps s'ha estat restaurant i remodelant per a convertir-se en un mercat gastronòmic amb gran varietat de productes valencians.

De fet, després de tres anys de tramitació, va anar el desembre de 2022 quan la Regidoria d'Activitats dirigida per Lucía Beamud va atorgar la llicència d'activitat a l'empresa Macellum Market per a dur a terme el projecte de rehabilitació d'aquest espai.

Aquest Mercat de la Impremta, també conegut com a Mercat de Sant Vicent, serà el primer mercat de gran format inspirat en referents com el Mercat de San Miguel a Madrid, La Llotja del Barranc a Sevilla o El Mercat de Correus a Múrcia. A més, l'oferta es complementarà amb una àmplia programació cultural.

En concret, l'edifici està situat entre els carrers Maestro Sosa  i Mascota, prop del carrer Sant Vicent i l'estació de l'AVE Joaquín Sorolla. Així, en els edificis annexos s'ha ideat un espai de cotreball de 900 metres quadrats.

Un mercat amb gastronomia tradicional

La gastronomia valenciana serà protagonista en aquest nou mercat gastronòmic de València (Mercado de la Imprenta​​​​​​​), per la qual cosa també hi haurà una representació de l'àmplia oferta gastronòmica mediterrània. Així, segons fonts pròximes al projecte, el mercat s'enfoca a tots els públics, tant als veïns i veïnes de València com als visitants i turistes.

La reforma de l'espai ha mantingut i conservat l'estructura de la volumetria i alguns dels elements originals, com a cartells o fusteries. En aquesta línia, tracta de mantindre una coherència amb l'aposta per productes de proximitat, comerç just i qualitat com a part de la identitat del mercat.

No obstant això, aquest mercat gastronòmic anirà més enllà de la gastronomia. Alhora que els clients estiguen menjant o prenent alguna cosa, també podran gaudir d'actuacions en directe i exposicions. Tindrà, per tant, una important aposta per l'oferta cultural complementària als llocs de menjar, per a convertir-se en un referent a la ciutat de València.

Si bé encara es desconeixen tots els llocs que hi haurà, sí que seran presents productes i vins de primera qualitat que arriben de tots els racons d'Espanya, i tot això orquestrat per la cervesera Estrella Galícia.

A més, l'espai de l'establiment, tant les zones exteriors com interiors, està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda o cadires de rodes. Per això, disposen de sòls a cota zero, rampes i ascensor per a accedir a la primera planta.

La ciutat de València comptarà aquest mes de març amb un nou mercat gastronòmic de qualitat situat en un edifici històric que va sorgir a principis del segle passat de la mà de José Vila, l'industrial de les Arts Gràfiques que va donar nom a aquesta impremta familiar. Malgrat que la seua amplitud i de la seua bellesa arquitectònica és pràcticament desconegut per a la gran majoria dels valencians en estar ocult entre habitatges.

Per a mantindre's al corrent de les últimes novetats d'aquest nou mercat gastronòmic a València, el conegut com a Mercat de la Impremta, aquesta és la pàgina web oficial de l'establiment.

Destacats