Normes de convivència en el barri del Cabanyal

Guardar

cabanyal
cabanyal

L'Ajuntament de València i les associacions del Cabanyal han consensuat una sèrie de normes de convivència per a millorar la vida en el barri, ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, que ha admés que s'ha produït una "degradació" de la convivència durant anys especialment en l'anomenada 'zona zero' i ara es treballa per a "harmonitzar" la coexistència de diferents cultures i costums.

En declaracions als mitjans, Ribó ha indicat que eixos problemes de convivència no es poden solucionar "amb mà militar, no es pot agafar a la gent i tirar-la a palades", ja que "hi ha cultures diferents, comportaments diferents que s'han d'harmonitzar" i és ací on està treballant el consistori.

Les normes consensuades han sigut proposades per la Regidoria de Reinserció Social que dirigeix Isabel Lozano, ha precisat Ribó, que ha dit que no es pot dir "tots al carrer, sinó millorar la convivència partint de la gent que hi ha".

A més, ha destacat que l'actuació en el barri és "multifactorial" perquè s'està treballant també a anar eliminant de forma gradual les okupacions, des de la planificació urbanística, les ajudes socials, la rehabilitació d'habitatges o la policia.

"Són moltíssimes actuacions, açò no s'arregla en un dia, és impossible. El que s'ha desfet en 20 anys no es pot arreglar en un dia, però hi ha un procés d'arranjament gradual que espere donarà resultats ràpid", ha conclòs.

Destacats