Els Ninots Indultats de 2022 s'exposaran al Saló de Cristall de València

València recupera, després de dos anys, la Setmana del Ninot Indultat

Guardar

Ninot L'Antiga de Campanar 2022
Ninot L'Antiga de Campanar 2022

Després de dos anys d'obligada suspensió a causa de la pandèmia de la COVID-19, València recupera la Setmana del Ninot Indultat. D'aquesta manera, del 14 al 20 de juliol, totes les persones que ho desitgen podran visitar els ninots indultats de les Falles 2022 en una exposició que acollirà el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València. L'entrada serà completament gratuïta.

Des de 2016, València celebra aquest esdeveniment, amb la col·laboració del Museu Faller de la ciutat, que té com a objectiu donar a conéixer el treball dels artistes fallers, així com el patrimoni cultural festiu valencià. Com ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, "aquesta exposició comptarà també amb uns panells explicatius en diversos idiomes sobre la creació plàstica dels ninots, la qual cosa suposa l'Indult al Foc, les Falles i el Museu Faller".

L'horari de visita serà l'habitual d'accés al públic al Saló de Cristall, és a dir, de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 hores.

Ninot Indultat Infantil de 2022
Ninot Indultat Infantil de 2022

Serà a partir del 21 de juliol quan els ninots exposats passen definitivament a formar part de la col·lecció del Museu Faller de València, en un acte oficial en el qual també s'entregaran els quadres de les falleres majors de la ciutat.

El ninot indultat gran és obra de l'artista faller Carlos Carsí, modelat per Sergio Penadés, de la comissió L'Antiga de Campanar, de la Secció Especial, sota el lema Fantàstika Indumentària, que recrea un taller d'indumentària valenciana en el qual un iaio i una iaia entretenen als seus nets i netes jugant amb teles, fils i botons.

Mentre que el Ninot Indultat Infantil, obra de José Gallego, de la comissió Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal, també de la Secció Especial, es va presentar sota el lema Mare Mòbil. Es tracta d'un conjunt format per una carrossa de ceràmica que porta en el seu interior a una sèrie de personatges vestits amb indumentària tradicional valenciana, que trauen en romeria a la Mare de Déu dels Desemparats.

Arxivat a:

Destacats