Naixen les primeres 21 tortugues marines del niu de la platja de la Punta del Saler

Guardar

tortugas_marinas_Albufera_(5)
tortugas_marinas_Albufera_(5)

El director general de Mitjà Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, ha visitat el niu de tortugues marines situat en la platja de la Punta del Saler, on han nascut les 21 primeres tortugues babaus i s'espera que nasquen en els pròxims dies les restants 50 tortugues del mateix niu, custodiat per nombrosos voluntaris. Les tortugues són germanes de les vuit nascudes fa unes setmanes en la incubadora de l'Oceanogràfic.

El niu de les tortugues va ser detectat el passat 30 de juny en la platja de les Palmeretes de Sueca. Es va activar el protocol liderat pels tècnics de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Universitat de València i l'Oceanogràfic i es va traslladar a una platja menys concorreguda i segura, la Platja de la Punta en el Parc Natural de l'Albufera, amb l'ajuda de la policia local de Sueca i la Guàrdia Civil.

Es van traslladar 18 dels ous a una incubadora en l'Oceanogràfic de València, per a garantir la viabilitat de part d'aquests, que van nàixer recentment. La resta (70 ous) van ser condicionats en una rèplica del niu en la Platja de la Punta, tasca realitzada pels científics de la Universitat de València.

L'Associació per a l'Estudi i Conservació de l'Entorn Xaloc s'ha encarregat de la coordinació del campament de voluntariat per a la custòdia del niu. Han ajudat als voluntaris l'Exèrcit de Terra, que ha proporciona una tenda de campanya professional, així com divers material. L'empresa Decathlon ha facilitat part de la equipació dels 100 voluntaris que han passat pel campament. També han col·laborat el Parador del Saler, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, la Fundació Global Nature, la Guàrdia Civil/Seprona i l'Ajuntament de Sueca.

Destacats