El Museu de les Ciències acull observacions gratuïtes de Júpiter i Saturn amb telescopis

Les observacions tindran lloc el 13 d'octubre i el 17 de novembre i és necessària inscripció prèvia

Guardar

Observatori astronòmic. Imatge de Conner Baker
Observatori astronòmic. Imatge de Conner Baker

Conéixer Júpiter i Saturn serà possible gràcies a la Ciutat de les Arts i les Ciències. I és que el Museu de les Ciències acollirà pròximament dues conferències sobre astronomia que inclouran observacions gratuïtes de Júpiter i Saturn amb telescopis.

La primera serà el dijous 13 d'octubre amb la conferència impartida per la doctora en Ciència Físiques Olga Muñoz, Científica titular del departament el Sistema Solar de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC). On i com es forma la pols còsmica, per què és important saber la seua grandària i com podem caracteritzar-lo a partir de l'anàlisi d'observacions astronòmiques o de les dades proporcionades per missions espacials són algunes de les qüestions que s'abordaran.

El dijous 17 de novembre el cicle comptarà amb la participació de l'expert Anthony Marston, de l'Agència Espacial Europea (ESA), que forma part de l'equip científic que ha participat en la posada en marxa de les operacions del Telescopi Espacial James Webb, el més potent mai construït. Durant la xarrada es parlarà de com ha sigut possible llançar el major observatori espacial mai construït, què signifiquen aquestes imatges per a la comunitat científica internacional i quines preguntes sobre l'univers podrà respondre.

Gratis, però amb inscripció prèvia

Totes dues activitats són de lliure accés, però es requereix inscripció prèvia, que pot realitzar-se en la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Tots dos actes s'iniciaran a les 19.00 hores a l'Auditori Santiago Grisolía. Després de les conferències, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació amb telescopis des del Jardí d'Astronomia de l'Umbracle. El dijous 13 d'octubre s'observarà la Galàxia d'Andrómeda i Júpiter mentre que el dijous 17 de novembre els telescopis apuntaran a Saturn. Les dues observacions seran guiades per l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Destacats