Mor Vicente Lladró, l'últim dels fundadors de la firma de porcellanes

Guardar

lladro
lladro

Vicente Lladró, un dels tres fundadors de la firma de porcellana decorativa Lladró, ha mort aquest divendres als 86 anys, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'entorn familiar. L'empresari, juntament amb els seus germans Juan i José, ja morts, va alçar l'emblemàtica firma valenciana a Tavernes de la Valldigna al 1953.

La sala del Tanatori Municipal de València on reposa el cos de Vicente estarà oberta a partir de les 11.00 hores d'aquest dissabte i a les 17.00 s'oferirà una missa en la seua memòria.

Juan, José i Vicente van començar a elaborar les seues peces en la seua casa natal prop de València. Amb el pas dels anys, la demanda va fer que els Lladró traslladaren el seu taller familiar a una nau en la població veïna de Tavernes Blanques, futura seu de la companyia actual en l'anomenada 'Ciutat de la Porcellana' de 100.000 metres quadrats.

La firma valenciana --actualment en mans del grup PHI Industrial-- va donar el salt a l'exterior al 1986 quan va desembarcar a Àsia, amb filials al Japó i la Xina, i dos anys després va obrir el seu primer museu i galeria en la 'gran poma', en plena Cinquena Avinguda.

Després d'un procés d'expansió i diversificació de productes, al 2007 la família va decidir trencar la societat, repartida al 33% per les tres branques. Juan i les seues quatre filles van passar a assumir el 70% de la divisió històrica Lladró Comercial, que agrupa tant el negoci de la porcellana, amb les seues marques Lladró i Nao, com el de joieria amb Carrera i Carrera. José i Vicente es van repartir el 30% restant.

Una dècada després, al gener del 2017, la Junta General Extraordinària de la firma va acordar acceptar l'oferta de compra sobre Lladró, S. a. realitzada per PHI Industrial, després que la societat matriu de Lladró, Sogidei, publicara la convocatòria d'autoritzar la venda del 100% de les accions. El 16 de desembre del 2017 va morir Juan Lladró, als 91 anys, i dos anys després, el passat mes de juny, va morir José, també a la mateixa edat.

El passat mes d'abril, la direcció de Lladró va comunicar al comité d'empresa i als sindicats un procediment d'acomiadament col·lectiu, que finalment va afectar un total de 76 treballadors en les quatre empreses que conformen el grup.

Destacats