Els monuments més emblemàtics de València s'"apagaran" aquest dissabte

València apagarà la il·luminació de 55 edificis i monuments emblemàtics durant una hora

Guardar

Imatge nocturna de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Imatge nocturna de la Ciutat de les Arts i les Ciències

València apagarà la il·luminació de 55 edificis i monuments emblemàtics aquest dissabte. El motiu? Sumar-se a la iniciativa internacional de l'Hora del Planeta. Un moviment que posa la seua mirada en els reptes que planteja el canvi climàtic i la necessitat d'impulsar un desenvolupament sostenible i equilibrat des del particular.

Així, per a visibilitzar aquest compromís, València apagarà la il·luminació dels enclavaments més destacats de la ciutat i els seus pobles entre les 20.30 i les 21.30 hores. Seran 55 edificis repartits per tot el terme municipal, com les esglésies de Campanar, el Rosari (Marítim), Patraix o la de Santa Mònica; així com els campanars de Carpesa, Borbotó i Massarrojos; el Parotet; les Torres de Serrans i les de Quart; les fornícules del pont del Real, la Llotja o el propi Ajuntament de València, entre altres.

L'Hora del Planeta és un moviment mundial en el qual participen més de 190 països i milions de persones, que apaguen les llums de les seues llars, empreses, edificis i monuments més emblemàtics. El moviment va nàixer fa 17 anys en Sidney (Austràlia), i des de llavors s'ha convertit en el major símbol de lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Referent en sostenibilitat

El lema triat per a enguany és "Apaga la llum, fes-li un volt al planeta". Tal com ha manifestat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, "València és en aquests moments un referent en sostenibilitat i en transició energètica, i en aqueixa mateixa sintonia està la ciutadania, a qui animem a sumar-se a aquesta iniciativa que convida a mostrar i celebrar el nostre compromís amb el nostre planeta".

Notario ha explicat que l'Ajuntament de València se suma a aquesta iniciativa per a "donar visibilitat i secundar totes les iniciatives dirigides a frenar el canvi climàtic, alhora que animar a la ciutadania a participar a títol personal en aquesta acció comunitària, no sols sumant-se a l'apagada de les llums, sinó també incorporant hàbits a la vida quotidiana que contribuïsquen a un ús racional de l'energia i la conservació del planeta".

A més, ha recordat que, des de 2015, l'Ajuntament de València està implementant un conjunt de polítiques que promouen l'estalvi d'energia i la baixada d'emissions de diòxid de carboni, i apostant per la utilització de tecnologia eficient en l'enllumenat públic i per la inversió en energies renovables.

Destacats