Mobilitat sostenible millora els itineraris del transport públic de les grans vies amb Russafa

Grezzi ha explicat que l’actuació inicial al carrer Russafa «va permetre millorar la puntualitat, regularitat, velocitat comercial i freqüència de l’EMT»

Guardar

0823 reordenació transport públic Russafa.Marqués del Túria
0823 reordenació transport públic Russafa.Marqués del Túria

Serà a partir d'este diumenge a la nit –perquè siga efectiu des del mateix dilluns, 26 d'agost- quan l'Ajuntament de València escometrà les accions concretes per a reordenar l'encreuament de les grans vies de Germanies i Marqués del Túria amb el carrer Russafa amb l'objectiu de millorar els itineraris del transport públic, per als vianants i ciclistes en eixe nexe tan concorregut del centre de la ciutat.

En concret, s'executaran els treballs de senyalització per a indicar la prohibició de gir cap al carrer Russafa des del pas inferior de Germanies –excepte per als autobusos de l'EMT i taxis-, així com la no permissivitat de gir cap a la Gran Via Marqués del Túria des de l'avinguda Regne de València. En el primer cas, el gir es podrà realitzar metres després a través de canvis de sentit en el bulevard; en el segon cas, les i els conductors hauran d'anticipar l'eixida cap a la Gran Via Marqués del Túria pel carrer Martí, per a la qual cosa es reforçarà la senyalització sobre este tema, igual que es reforçarà en tot l'àmbit interessat, abans i després del túnel de les grans vies.

Segons el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, esta intervenció complementarà la realitzada al carrer Russafa, on «es va millorar la qualitat del servici de l'EMT, que gràcies a la segregació del carril va augmentar la puntualitat, velocitat comercial, freqüència i regularitat. I es va crear un eix ciclista fonamental per a connectar el centre de la ciutat amb els barris de l'est, els Poblats Marítims i la Marina, que dia a dia incrementa la xifra de persones usuàries. L'accessibilitat per als vianantstambé s'ha vist notablement afavorida en tot l'eix de Regne de València, Gran Via Germanies i el carrer Russafa».

A més, ha afegit que «millorantles opcions de transport més sostenible s'ha començat a descongestionarel trànsit motoritzat cap al centre de la ciutat. De fet, la mitjana diària de vehicles per Regne de València abans del carril bici arribava als 6.000, mentre que ara no arriba als 4.700, un 32 % de mitjana menys. Ara continuem establint solucions per a coordinar la mobilitat de totes les persones usuàries d'este encreuament i que permeten el correcte funcionament del transport públic i de la mobilitat de vianants i ciclistes».

Destacats