Mobilitat Sostenible enceta l'elaboració del Pla Director de la Bicicleta de València

Guardar

Gent pel carril bici de València
Gent pel carril bici de València

La Regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València posa en marxa aquest dilluns l'elaboració del Pla Director de la Bicicleta de València [PDBV], l'objectiu de la qual és actualitzar el full de ruta per a l'ús de la bicicleta a València, com a eina per a transformar la ciutat i millorar la qualitat de vida de totes les persones, tant usuàries com no usuàries de la bicicleta.

"Els objectius generals d'aquest Pla s'han d'emmarcar en el procés de canvi sistèmic cap a una mobilitat més sostenible, amigable i no perjudicial amb el medi ambient, que vam emprendre fa set anys a València, i a la qual, cada vegada, s'estan sumant més ciutats del món. Ens dotem d'una altra eina per continuar aprofundint en aquest canvi, per continuar millorant la vida de la ciutadania", apunta el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. I tot, afig, "sense abandonar altres aspectes com el foment dels hàbits de vida saludables, millorar la qualitat de l'espai urbà i reduir l'accidentalitat".

El Pla estarà basat en tres eixos d'actuació. En el primer d'ells, 'Infraestructura de Xarxa Ciclista', s'analitzarà la xarxa actual i projectada i contindrà una sèrie de propostes a fi d'ampliar-la, adequar-la i actualitzar-la. El segon, 'Sensibilització, Educació i Comunicació', se centrarà a establir mesures que fomenten l'ús de la bicicleta a València, el respecte entre les persones usuàries de diferents mitjans de transport, i l'educació a la població en matèria de seguretat viària. Finalment, en el tercer, 'Governança i Gestió', es proposaran mecanismes que milloren la gestió de la mobilitat ciclista a València.

Per a l'elaboració del Pla, la Regidoria ha posat en marxa un procés participatiu amb l'assistència tècnica de les empreses Cercle i Mcrit, al qual s'han convocat a totes les entitats participants en la Mesa de la Mobilitat de València, així com a totes les entitats veïnals, encara que està obert a tota la ciutadania, amb la col·laboració de la qual es compta en tot el procés.

L'elaboració començarà precisament aquest mateix dilluns 21 de març a les 18.30 hores amb la primera sessió informativa, que es realitzarà en format en línia (l'enllaç per a assistir està en les xarxes socials de l'Ajuntament i la Regidoria), i en la qual es presentarà l'inici del PDBV, els seus principals objectius i línies de treball.

En els dies i setmanes posteriors tindran lloc els tallers presencials, dividits en quatre grups en funció dels diferents nuclis geogràfics (nord, sud, est, oest), i en ells s'espera posar en comú diferents opinions relatives a l'ús de la bicicleta a València. D'aquests tallers, que tindran com a amfitriones a diferents associacions de veïnes i veïns de la ciutat, eixiran les posteriors propostes que compondran el PDBV. La primera, corresponent a la zona Sud, tindrà lloc aquest dimecres 24 en la seu de l'Associació de Veïns de Patraix.

Paral·lelament, els redactors realitzaran una enquesta de mobilitat per conéixer la manera en què els usuaris fan ús de la bicicleta i analitzar vies d'ampliar la població que utilitza aquest sistema de transport no contaminant.

Destacats