Mobilitat sostenible augmenta la seguretat dels xiquets i xiquetes a les entrades dels col·legis amb la instal·lació de baranes

Guardar

seguridad
seguridad

La Regidoria de Mobilitat Sostenible està invertint en la seguretat dels xiquets i xiquetes de València amb la compra i instal·lació de baranes de cristall que envolten diverses escoles de la ciutat de València. La petició d’instal·lar estes baranes la van traslladar els mateixos centres escolars i les seues AMPA en reunions que han mantingut amb el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

“Es tracta de fer més segura l’entrada i, sobretot, l’eixida dels i de les escolars per a evitar que baixen directament a la calçada una vegada sona el timbre del final de les classes a les escoles. Els centres escolars on s’han instal·lat estos elements estan ubicats en carrers molt transitats, amb la qual cosa augmentem la seguretat dels vianants i, sobretot, la dels estudiants que a hores clau es concentren a les portes de les esmentades escoles”, ha explicat Grezzi.

Esta setmana han començat ja els treballs d’instal·lació de 147 metres de barana de cristall a l’avinguda del Primat Reig, a l’altura del col·legi dels Salesians, en substitució d’una anterior que no tenia la protecció suficient, segons apuntaren des del centre al regidor de Mobilitat Sostenible.

Però esta no serà l’única actuació, ja que fins a finals de novembre estan previstes mesures similars al carrer del Reverend Josep Noguera, a l’altura del Col·legi Públic Sara Fernández amb una barana de catorze metres; també en l’encreuament entre els carrers de Sant Vicent Màrtir i de la Pianista Empar Iturbi, on s’ubica l’escola Santo Ángel de la Guarda, amb la instal·lació d’una protecció de díhuit metres.

També en el carrer de Marxalenes, a l’altura del Col·legi Mantellate, i al carrer del Doctor Moliner, on està el Col·legi Calasanz, amb una barana d’onze i díhuit metres de longitud respectivament. Estes actuacions se sumen a altres que ja ha dut endavant la Regidoria Mobilitat Sostenible en els entorns escolars de la ciutat en el seu pla per a millorar la seguretat de xiquets i xiquetes.

Així este estiu, per exemple, es van augmentar els passos de vianants i es va millorar la seua visibilitat, es va limitar la velocitat a 30 km/h, es van finalitzar voreres inacabades i es va ordenar l’estacionament en l’entorn de l’IES Cabanyal i del carrer del Serpis amb el propòsit de millorar la seguretat dels estudiants en el seu camí al centre educatiu i de fer més segur este espai de la ciutat.

Destacats