Millores en la neteja en el barri de Torrefiel

En tres anys s’ha augmentat la neteja en este barri

Guardar

limpieza- Torrefiel
limpieza- Torrefiel

Les millores implementades en el servici de neteja i recollida de residus a la ciutat han comportat al barri de Torrefiel, al districte de Rascanya, una reducció de la brutícia d'un 30,9 per cent. Així es desprén de les anàlisis fetes pel servici municipal que han reflectit una baixada dels residus en terra de 2,83 kg per cada 500 metres quadrats en 2015 a un total d'1,96 kg de brutícia en la mateixa superfície en el darrer mesurament fet enguany al barri.

"El barri de Torrefiel és un exemple paradigmàtic de les millores en els servicis de neteja i recollida de residus a la ciutat. Cada vegada que incrementem la quantitat d'operaris o equips en alguna de les accions relacionades amb la neteja o la recollida de residus comprovem prèviament i amb caràcter posterior la diferència per ratificar la millora experimentada", ha explicat la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, qui ha destacat que "per al govern de Joan Ribó tots els barris i pobles de la ciutat són igual de dignes i importants, motiu pel qual ens satisfà especialment que en un barri perifèric i obrer tinguem resultats tan positius en una qüestió que afecta en el benestar dels veïns i veïnes cada dia, com és la neteja".

L'increment pressupostari per millorar la neteja de la ciutat ha tingut "un reflex notable" en Torrefiel, on el pressupost per a aquests servicis s'ha incrementat un 17,87 per cent, en passar de 1,565.619'49 euros en 2015 a 1,845.353'67 euros enguany. "Este esforç ha permés augmentar un equip per a l'agranat dels carrers i places del barri en dies laborables i, el més important encara, ens ha permés fer un servici que abans d'aquest mandat no existia, l'agranat manual també en diumenges i festius, amb tres equips", ha explicat Soriano.

A aquestes millores cal afegir un increment del 66 per cent en l'agranat mecànic i la millora de la freqüència de la neteja amb aigua, que ha passat de fer-se una vegada al mes a fer-se una vegada cada tres setmanes i amb un equip més, arribant-ne als 10. D'altra banda, s'ha duplicat la recollida d'estris, mobles i objectes grans, que ha passat de fer-se dues vegades per setmana a fer-se quatre vegades cada setmana.

A aquest barri de Rascanya, on es renten els contenidors per fora quatre vegades a l'any i per dins dues vegades a l'any, també hi ha hagut una millora en la neteja dels solars, que en 2015 eren 13 que es netejaven una mitjana d'una vegada cada poc més de dos mesos i que enguany en són 14 que es netegen de mitjana una vegada cada set setmanes.

El recull de millores en la neteja al barri de Torrefiel es completa amb l'increment d'un 4,73 per cent dels contenidors de residus urbans, arribant-ne als 177, i d'un 1,18 per cent dels contenidors de recollida selectiva, arribant-ne als 89, i la millora de la freqüència de recollida de tots ells.

Arxivat a:

Destacats