Millora notablement la neteja a Russafa en els últims tres anys

En tres anys el barri ha aconseguit resultats molt positius en la reducció de residus

Guardar

Mercat de Russafa
Mercat de Russafa

La regidora de Gestió de Residus Sòlids de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha valorat molt positivament la notable reducció de residus en superfície a les vies públiques del barri de Russafa als darrers tres anys. «Este barri és un símbol clar de l'aposta que hem fet en tots els barris i Pobles de la ciutat per acabar amb les retallades en el benestar de la ciutadania, incrementar el pressupost en neteja i optimitzar els recursos existents. Els resultats són molt reveladors i ens encoratgen a continuar en la mateixa línia de millora», ha afirmat.

Segons les darreres dades de la regidoria, els residus superficials s'han reduït en més de la meitat, en passar d'una densitat de residus en via pública de 2,55 quilos per cada 500 metres quadrats de superfície en 2015 a un total d'1,27 quilos enguany. Això suposa una reducció de la brutícia i, per tant, una millora del nivell de neteja d'un 50,23% en el que portem de mandat.

Soriano ha explicat que «els resultats poden ser més o menys positius en funció de molts factors diferents, com ara la quantitat de residus que es llancen a terra, la col·laboració ciutadana o les condicions meteorològiques, però el que resulta evident és que eixos resultats varen ser molt negatius per al benestar del veïnat dels barris quan el govern anterior apostava per les retallades i ara són resultats positius quan hem apostat per millorar el dia a dia de la nostra ciutadania».

Entre les dades comparatives de 2015 i 2018 destaca l'increment de la partida que destina el Govern de la Nau a la neteja d'aquest barri, que en 2015 va ser de 409.068.05 euros i després de sengles increments anuals d'un 3,84%, un 31,01% i un 1,95% ha arribat fins als 567.362,87 euros (un 38,7% més que en 2015). Amb aquests augments pressupostaris s'han pogut incrementar i optimitzar recursos i freqüències d'arreplegada tant dels residus urbans generals com en la recollida selectiva de residus.

Arxivat a:

Destacats