Militars es concentren a València per una carrera i retribucions "dignes"

Guardar

militares
militares

Els militars estan cridats aquest dissabte a manifestar-se al carrer d'onze ciutats espanyoles en defensa d'una carrera militar "digna" i unes retribucions justes que inicien el camí de l'anhelada equiparació amb els membres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Amb l'objectiu de forçar al Ministeri de Defensa al fet que continue amb la negociació durant els pròxims mesos, ASFASPRO ha convocat concentracions aquest dissabte a Madrid (enfront del Congrés dels Diputats), Alacant, Cadis, Cartagena, Còrdova, Múrcia, Palma, Salamanca, Santa Cruz de Tenerife, València i Saragossa.

La convocatòria l'ha feta l'Associació Professional de Sotsoficiales de les Forces Armades, que ha decidit cridar els militars a manifestar-se després de no veure satisfetes les seues aspiracions en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a l'any vinent.

L'associació calcula que un guàrdia civil o un policia nacional recentment eixit de l'acadèmia ja rep majors retribucions que un tinent o un sotsoficial de les Forces Armades que porta més de 30 anys de servei.

A més, recorda que els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han aconseguit una equiparació amb les forces de seguretat autonòmiques que "ha augmentat en uns mesos les seues nòmines entre 560 i 600 euros mensuals".

ASFASPRO reconeix la justícia d'aquesta pujada en la Policia Nacional i la Guàrdia Civil però reivindica que no s'oblide als membres de les Forces Armades, als quals lamenta que només es dediquen "bones paraules" que no es veuen materialitzades després en les seues condicions laborals.

Defensa defensa que ja ha iniciat el procés de revisió de les retribucions dels militars amb un increment de 175 en despeses de personal en els Pressupostos per a 2021, que es reflectiran en la pujada pactada per a tots els funcionaris públics i la millora del component singular del complement específic.

No obstant això, les associacions professionals de les Forces Armades denuncien que aquest increment és insuficient, ja que calculen que es traduirà en un augment de només 24,4 euros mensuals en les nòmines dels militars i està lluny de la pujada de 10 euros lineals que havien demanat com a inici de les negociacions.

Destacats