Mhaurgo (Juan Carlos Llobell), guanyador del Concurs de Cartells 2016 de Patraix

Amant de l’art i del barri de Patraix, Mhaurgo va guanyar per tercera vegada aquest famós concurs

Guardar

Cartel ganador 2016 lite
Cartel ganador 2016 lite
Cartell dissenyat per Juan Carlos Llobell

L'Associació Veïnal de Patraix ja té guanyador del seu conegut Concurs de Cartells. El cartell de l'artista Juan Carlos Llobell, per tercera vegada, ha aconseguit convertir-se en la imatge de les pròximes Festes Populars de Patraix, que començaran el dia 1 d'octubre. Cartel ganador 2016 lite

Molts han sigut els treballs presentats que, en aquesta edició, havien de retre homenatge a Castella-la Manxa. No obstant això, la combinació perfecta entre els elements representatius d'aquesta comunitat autònoma, com per exemple el Quijote i el formatge, juntament amb l'emblemàtica Plaça de Patraix, han fet que els jutges d'aquest concurs atorgaren el primer premi a aquest espectacular cartell de Juan Carlos Llobell.

València Extra ha tingut l'oportunitat de parlar amb ell, que ens ha explicat quina ha sigut la seua font d'inspiració. Veí i amant de Patraix, no podia dissenyar el cartell sense mostrar el lloc que l'artista no solament considera el nucli urbà d'aquest barri valencià, sinó que a més ha viscut bons moments en ell. Sens dubte, estem parlant de la històrica Plaça de Patraix, que forma un dels cinc centres històrics que, encara, perduren a València.

Cartell dissenyat per Juan Carlos Llobell Cartell dissenyat per Juan Carlos Llobell

Juan Carlos Llobell, que va guanyar també les edicions que homenatjaven a Galícia i Cantàbria, ha utilitzat diferents imatges i dibuixos que ha sabut combinar a la perfecció, utilitzant el programa de retoc Photoshop.

I és que aquest artista de Patraix sempre ha portat l'art i el disseny en les venes. Ja de xicotet es va interessar per la pintura, i aquesta motivació li ha portat a experimentar noves tècniques i formes de creació. Però sempre de manera autodidacta.

En l'actualitat, Mhaurgo (pseudònim artístic de Juan Carlos Llobell) realitza diferents cartells, portades o pòsters que dissenya per encàrrec  a esdeveniments de qualsevol tipus. Creacions fascinants amb passió que podeu veure en la seua pàgina web www.mhaurgo.com.

Amor a l'art i amor al barri de Patraix són les raons que li mouen, cada any, a presentar-se a un concurs que no solament és un orgull guanyar, sinó que a més ofereix l'oportunitat de representar, artísticament, l'essència del barri.

Comentari de Juan Carlos Llobell que acompanya al cartell

Mira,

al fondo ...,

los molinos gigantes del horizonte,señalan el camino que lleva al centro de la plaza.

Bajo la luna decreciente,un instánte luz de vela y vino,ilumina al viejo barba blanca, cara palo,que eremita en la Torre de Patraix;

un agujero negro surge como tinta al papel impreso,y una idea penetra la puerta del pensamiento,hacia la mágica realidad,

Llega la idea cero por la que todo comienza,aflora del interior oculta,esa que sabemos, pero a veces traicionamos,esa que subyace en el alma de las cosas.

Arxivat a:

Destacats